Akcija za mještane Donje Zete: Priključak za vodu 135 eura na 24 rate

Dvomjesečna akcija Gradske opštine Golubovci i „Vodovoda i kanalizacije”
76 pregleda 3 komentar(a)
Dušan Radonjić, Foto: Luka Zeković
Dušan Radonjić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 03.07.2017. 18:39h

Mještani Donje Zete, tokom jula i avgusta, mogu da se priključe na vodovod, a ugradnju, registraciju i vodomjer da plate 135 eura na 24 mjesečne rate.

Dvomjesečnu akciju sprovodi Gradska opština Golubovci u saradnji sa preduzećem „Vodovod i kanalizacija“, a ekipe će obići svako gazdinstvo u Bijelom Polju, Bistricama i Kurilu radi informisanja stanovništva.

Predsjednik GO Golubovci Dušan Radonjić ističe da su projekat inicirali mještani Donje Zete.

„Zimi se dešava da zbog visokog vodostaja poraste nivo septičke jame, što svakako uslovljava bakterijski neispravnu vodu u ne malom broju domaćinstava. S druge strane, zbog suša, koje su sve češće, dešava se da presuše bunari, što takođe izaziva ozbiljne probleme“, kazao je Radonjić.

Dodaje da su građani koji se prijave za priključenje oslobođeni plaćanja takse za priključenje, kao i da vodomjer kupuju po nabavnoj cijeni od 135 eura.

Svako ko se odluči za priključenje dužan je da dostavi zahtjev sa kopijom lične karte, kao i da potpiše ugovor kojim je omogućeno da 135 eura isplati na 24 mjesečne rate, po pet i po eura mjesečno.

„Takođe, obaveza je onoga ko se priključuje da, od šahte do svog vodovodnog priključka u kući, iskopa kanal i položi crijevo od tri četvrtine cola“, objasnio je Radonjić.

Ističe da je neophodno da se na teritoriji ova tri sela prijavi između 170 i 180 domaćinstava kako bi voda mogla da se propisno distribuira do korisnika.

„Do sada već imamo izvjestan broj onih koji su sklopili ugovor i podnijeli zahtjev, a na osnovu izvještaja sa terena i uvjeravanja mještana očekujemo da će akcija do prvog septembra biti uspješno okončana“, rekao je Radonjić.

Korisnici socijalnih primanja, kroz ovu akciju, oslobođeni su plaćanja vodomjera i kao uslov za priključenje u obavezi su da plate priključnu taksu od 48 eura.

Bonus video: