Ako glava nije u torbi, plaća se 15 eura

Doktor Redežepagić tvrdi da pacijentkinja nije bila hitan slučaj i da nije podlijegala nijednoj kategoriji osiguranika koji bi uslugu dobili besplatno
498 pregleda 27 komentar(a)
zubar, Foto: Www.shutterstock.com
zubar, Foto: Www.shutterstock.com
Ažurirano: 09.01.2015. 20:28h

Podgoričanin Predrag Vučeljić optužio je stomatologa Adisa Redžepagića da je, u vrijeme dežurstva, odbio da ukaže pomoć njegovoj supruzi Nataši.

Doktor Redežepagić, međutim, tvrdi da pacijentkinja nije bila hitan slučaj i da nije podlijegala nijednoj kategoriji osiguranika koji bi uslugu dobili besplatno.

Vučeljić je juče ispričao “Vijestima” da je njegova supruga dva dana “trpjela zubobolju”, a da je problem nastao 7. januara, kada su im iz Hitne službe dali broj dežurnog zubara dr Redežpagića.

“Oko 19 sati supruga je ušla kod njega u ordinaciju, a on joj je tražio da za vađenje zuba plati 15 eura. Međutim, u Hitnoj su mi rekli da su ljekari koji imaju ugovor sa Fondom plaćeni za to”, tvrdi Vučeljić.

On je dodao da je nakon razgovora sa Redžepagićem, njegova supruga napustila ordinaciju i da je zubara pozvao kada mu je rekla da joj je tražio novac.

“Rekao sam mu da ću podnijeti prijavu protiv njega Ljekarskoj komori, i objaviti sve u medijima, nakon čega je rekao da se ona vrati. Nismo se vratili, jer nismo željeli da joj on vadi zub nakon toga”, kazao je Vučeljić.

Doktor Redežepagić je rekao “Vijestima” da u stomatologiji bol nije hitno stanje. Pacijentkinja Nataša Vučeljić njemu je u ordinaciji ispričala da već dva dana trpi bol i tražila da joj izvadi zub.

“To ne podliježe hitnoj stomatologiji. Vađenje zuba je hitan slučaj samo u situaciji ako je nekome život ugrožen. Ona nije imala otok, već je danima trpjela bol”, kazao je Redžepagić.

On tvrdi da se dežurstva generalno zloupotrebljavaju i da im dolaze pacijenti koji nijesu hitni slučajevi.

Dežura pedesetak ordinacija, besplatno za mlađe od 18 i starije od 65 godina života

Na sajtu Fonda za zdravstveno osiguranje postoji spisak od oko 50-ak zubnih ordinacija u Podgorici, sa kojeg su se osiguranici sa područja Glavnog grada odlučivali za izabranog stomatologa.

“Radi sprovođenja utvrđenog obima zdravstvene zaštite iz oblasti prevencije i liječenja bolesti usta i zuba iz obaveznog zdravstvenog osiguranja, Fond za zdravstveno osiguranje je sa stomatološkim ordinacijama zaključio ugovore o pružanju usluga izabranog doktora stomatologa i usluga ortodoncije”, piše na sajtu.

Pojašnjeno je da pravo na zdravstvenu zaštitu kod izabranog stomatologa imaju osiguranici do navršenih 18 godina života i stariji od 65 godina. Ordinacije koje su potpisale ugovor sa Fondom dežuraju i prema informacijama “Vijesti” njima se upućuju hitni slučajevi.

Bonus video: