Ako hoćete da komentarišete, morate biti "kopetentni" (video)

Medenica je ljutito komentarisala informacije, prema kojima je u sukobu sa premijerom Igorom Lukšićem
137 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 01.10.2011. 18:26h

"Sudije imaju grešaka, ali te greške ne mogu da komentarišu novine, rekla je predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica greške u presudama crnogorskih sudija.

Ona je novinarki Televizije "Vijesti" povišenim tonom odbrusila da presude ne mogu komentarisati "nekopetentni" advokati i kvazi pravnici.

"Te greške može da komentariše samo sud i sudske instance", kazala je predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica, prijeteći podignutim prstom.

Ona je prethodno novinarima poručila da neće davati izjave nakon kolegijuma crnogorskih sudija koji je održan u kolašinskom Centru za kulturu.

Dva mjeseca ga fizički nijesam vidjela

Ipak, nakon što je izašla iz sale Medenica je na insistiranje novinara, žurno idući ka svom automobilu i gotovo ne stajući ljuto prokomentarisala i nezvanične informacije, prema kojima je u sukobu sa premijerom Igorom Lukšićem, jer on, navodno, nije zadovoljan rezultatima njenog rada.

"Zašto bih bila u sukobu sa premijerom Lukšićem? Nikada sa premijerom Lukšićem nijesam ni bila u sukobu . Nije tačno da sam mu ikada prezentovala rezultate svog rada niti je to tražio. To je istina koliko i tvrđenje da sam bila kod predsjednika skupštine Ranka Krivokapića na razgovoru. Dva mjeseca ga fizički nijesam vidjela. Nemojte tako da informišete, budite objektivni", poručila je Medenica novinarima.

Ona je, odmah nakon završetka kolegijuma sudija, o o čijem radu će biti objavljeno zvanično saopštenje, ušla u auto i otišla.

Prema nezvaničnim informacijama, kolegijumu sudija, koji je bio zatvoren za javnost, nijesu prisutvovali predsjednik i sutkinja Višeg suda u Podgorici Mušika Dujović i Slavka Vukčević, ali ni sudija Apelacionog suda i Svetlana Vujanović.

Čitajte sa usana: Šta je rekla predsjednica Vrhovnog suda?

Kamerman Televizije "Vijesti" "uhvatio" je momenat kada Medenica u svojoj limuzini ljutito govori. Na kraju videa pogledajte usporeni snimak na kome se vidi kako je Medenica odsječno izgovorila jednu riječ.

U anketi (gore desno), ukoliko ste registrovani korisnik, možete glasati i "kopetentno" procijeniti, koja je posljednja riječ koju je Medenica izgovorila.

Galerija

Bonus video: