Ako ne možeš pomoći svima, pomozi jednoj osobi: Poklonili veš mašinu Julki Marojević

"Živim sama i nikada nijesam imala veš mašinu. Do 2006. godine sve sam ručno prala, a kako više zbog zdravlja nijesam mogla, moja rođaka Rada Marojević je stalno uzimala robu i nosila kod nje kući da pere. Sada više neće morati jer i ja imam veš mašinu. Ovaj gest mi zaista puno znači jer ništa nijesam tražila, a oni su se sami sjetili. Ovo je prvi put da me se neko sjetio", kazala je Marojević
2814 pregleda 1 komentar(a)
Julka Marojević, Foto: Svetlana Mandić
Julka Marojević, Foto: Svetlana Mandić

Ako ne možeš pomoći svima, pomozi jednoj osobi i na taj način pokaži da vodiš računa o drugome.

Tako je i Mjesna zajednica (MZ) Župa nikšićka odlučila da 1.oktobar, Međunarodni dan starih osoba, obilježi na način što će sedamdesetogodišnju Julku Marojević, iz sela Morakovo, obradovati sa veš mašinom.

I zaista, nije se znalo da li je više obradovao poklon, ili gest MZ.

"Živim sama i nikada nijesam imala veš mašinu. Do 2006. godine sve sam ručno prala, a kako više zbog zdravlja nijesam mogla, moja rođaka Rada Marojević je stalno uzimala robu i nosila kod nje kući da pere. Sada više neće morati jer i ja imam veš mašinu. Ovaj gest mi zaista puno znači jer ništa nijesam tražila, a oni su se sami sjetili. Ovo je prvi put da me se neko sjetio", kazala je Marojević.

Predsjednik MZ Župa, Dragoljub Radulović, istakao je da su u prethodnom periodu u više navrata, zajedno sa Centrom za socijalni rad, organizovali akcije i pomogli nekoliko ugroženih domaćinstava u toj Mjesnoj zajednici.

"Željeli smo da na skroman način obilježimo Međunarodni dan starih osoba i da pošaljemo poruku iz jednog malog nukleusa društva, kao što je Mjesna zajednica, da treba obratiti pažnju na najstariju populaciju jer oni su bili temelj našeg društva i sve ovo što imamo oni su nam stvorili. Slučajno smo od komšija Julke Marojević saznali da nikada nije imala veš mašinu, da je već u godinama i da ne može više ručno prati, pa smo željeli da joj ove stare dane donekle učinimo lakšim", kazao je Radulović.

Obećao je da će i u narednom periodu MZ Župa nastojati da, u skladu sa svojim mogućnostima, pomogne starijim žiteljima toga kraja kako bi im starost učinili lakšom i ljepšom.

Bonus video: