Ako ne vrati kredit Savez sindikata ostaje bez sprata

Kredit nijesu vratili, rok se opasno približava, a para nema. Zaposlenima je isplaćena januarska zarada, tvrdi izvor "Vijesti"
65 pregleda 19 komentar(a)
savez sindikata, masoničić, Foto: Arhiva Vijesti
savez sindikata, masoničić, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 19.05.2012. 13:08h

Savez sindikata Crne Gore (SSCG) ostaće bez cijelog sprata poslovne zgrade u centru Podgorice, ako do 24. juna ne vrati ERSTE banci 180 hiljada eura.

SSCG je prije skoro godinu podigao kredit od 180 hiljada eura kod ERSTE banke, davši pod hipoteku cijeli treći sprat svoje zgrade, u ulici Novaka Miloševa.

Ugovorom koji je potpisao generalni sekretar Zoran Masoničić, a u koji su “Vijesti” imale uvid, SSCG se obavezao da do 24. juna vrati glavnicu kredita, odnosno 180 hiljada eura, a da mjesečno plaća kamatu, koja je u momentu potpisivanja ugovora iznosila 10,5 procenata.

Prema nezvaničnim, ali pouzdanim informacijama “Vijesti”, SSCG do juče nije vratio kredit.

Više izvora, dobro upućenih u poslovanje, smatra da će SSCG teško uspjeti da izmiri dugovanja u predviđenom roku, s obzirom na besparicu koja godinama vlada u toj radničkoj organizaciji.

“Kredit nijesu vratili, rok se opasno približava, a para nema. Zaposlenima je isplaćena januarska zarada, a SSCG nije uplatio doprinose državi za više od 10 isplaćenih plata”, tvrdi izvor “Vijesti”.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: