Ako se Opština Budva ne dogovori sa mještanima rampa za FK Mogren na Jaz

"Shvatamo mi njihovu krizu, ali i oni treba da shvate krizu u koju smo mi uvučeni 19 godina"
308 pregleda 0 komentar(a)
Jaz pomoćni teren, Foto: Arhiva Vijesti
Jaz pomoćni teren, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 20.12.2011. 09:08h

Vlasnici zemlje u zaleđu plaže Jaz, njih 620, okupljeni u NVO "Jaz–Mrčevo polje", uputili su pismo gradonačelniku Budve Lazaru Rađenoviću, u kome ga upozoravaju da će, ukoliko do danas ne budu ispunjeni njihovi uslovi i postignut dogovor oko zakupa atraktivnog zemljišta na kome se nalaze sportski tereni, zabraniti njihovo korišćenje, a time i treninge prvotimcima Fudbalskog kluba "Mogren".

Nakon što je u avgustu istekao ugovor po kome je Opština na ime zakupa 2,2 miliona kvadrata u zaleđu plaže plaćala na račun NVO mjesečnu zakupninu od 5.000 eura, niko se iz lokalne uprave, kako tvrde u ovoj nevladinoj organizaciji, nije udostojio da ih primi da razgovaraju o daljim potezima.

Opština Budva i NVO su unazad dvije godine zaključivale ovakav ugovor, kojim je Opštini dat na upravljanje veliki zemljišni kompleks u zaleđu plaže, koji osim auto–kampa obuhvata i prostor na kome je izgrađeno nekoliko fudbalskih terena, te koncertni prostor na kome su unazad nekoliko godina organizovani muzički spektakli svjetskih zvijezda.

"Vlasnici su prema Opštini Budva bili više nego tolerantni, dozvoljavajući fudbalerima FK "Mogren" da i nakon isteka ugovora sve do kraja godine nesmetano treniraju na terenima"

"S obzirom na ekonomsku krizu, imali smo razumijevanja i usaglasili cijenu. Ali, teško nam je razumjeti da iz Opštine neće da uvaže zahtjeve nas 600 vlasnika , kao i nedostatak volje za razgovorom, pa i izbjegavanje. Bili smo prisiljeni zbog svih vlasnika da povučemo taj potez i zaustavimo korišćenje naših terena od strane FK "Mogren", odnosno Opštine Budva kao korisnika. Ostavljen im je rok do 15. decembra, o čemu smo ih obavijestili u pisanoj formi, i nijesu se javili".

"Onda smo rekli do 20. decembra da odluče. Ukoliko ispune zahtjeve koje smo dostavili, razgovarali bismo o potpisivanju novog ugovora i nastavku saradnje. Opština nama plaća pet hiljada eura mjesečno ove godine za korišćenje dva miliona kvadrata zemlje. Od tih para mi smo finansirali ograđivanje kompletnog terena, da stoka ne izađe na put i ugrozi saobraćaj i da zemlju sačuvamo od šuta, kao i troškove advokatske kuće 'Prelević' koja nas zastupa u procesu povraćaja naše imovine", kazao je Buzdovan.

On je dodao da su vlasnici prema Opštini Budva bili više nego tolerantni, dozvoljavajući fudbalerima FK "Mogren" da i nakon isteka ugovora sve do kraja godine nesmetano treniraju na terenima.

"Jednostavno smo se nadali da će ljudi iz Opštine smoći snage da dođu, razgovaraju, da nas pozovu. Da se bar na neki način vidi da smo partneri. Shvatamo mi njihovu krizu, ali i oni treba da shvate krizu u koju smo mi uvučeni 19 godina. Svima ta zemlja puno znači, neko bi je koristio, neko bi je prodao", zaključio je Buzdovan, navodeći da su o svemu u pismu obavijestili gradonačelnika Rađenovića.

U Opštini su “Vijestima” rekli da su spremni da se ugovor produži, i time otklone svi dosadašnji nesporazumi.

Bonus video: