Ambasada Palestine: Nepošteno je i pogrešno poistovjećivati Crnu Goru sa Izraelom

"Crna Gora ne izvršava ratne zločine i ne krade tuđe prirodne resurse. Crna Gora ne kontroliše život drugog naroda gurajući ga u bijedu. Izrael radi sve ovo..."
86 pregleda 9 komentar(a)
Crna Gora, zastava, Foto: Savo Prelević
Crna Gora, zastava, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.10.2017. 15:17h

Nepošteno je i pogrešno poistovjećivati Crnu Goru sa Izraelom, koji je sušta suprotnost faktoru stabilnosti i mira na Bliskom Istoku, saopšteno je iz Ambasade Palestine u Crnoj Gori.

"Dok je miran put ka obnavljanju nezavisnosti i ostvarivanju svojih nacionalnih interesa i aspiracija Crne Gore veoma poznat i često komentarisan u svijetu, kao i njeni odlični susjedski odnosi sa svim zemljama u svom okruženju gdje je Crna Gora jedan od vodećih primjera u tome kako se na civilizovan način odnositi prema različitostima poštujući međunarodno pravo i zakone, nepošteno je i pogrešno poistovjećivati Crnu Goru sa Izraelom", navodi se u saopštenju.

Iz Ambasade navode da Crna Gora ne okupira vojno nijednu od susjednih država.

"Crna Gora ne krši međunarodno pravo i rezolucije Ujedinjenih nacija na svakodnevnoj osnovi. Crna Gora ne izvršava ratne zločine i ne krade tuđe prirodne resurse. Crna Gora ne kontroliše život drugog naroda gurajući ga u bijedu. Izrael radi sve ovo. Zbog svega ovoga, izražavamo žaljenje što jedna ovakva izjava dolazi od strane crnogorskog zvaničnika", zaključuje se.

Bonus video: