Ambasada SAD donirala specijalizovano vozilo Službi zaštite i spašavanja Glavnog grada

Primopredaji vozila u Vatrogasnom domu prisustvovali su su zamjenica gradonačelnika Slađana Vujačić, komandir Službe zaštite i spašavanja Goran Janković i Šef kancelarije za odbrambenu saradnju ambasade SAD-a Filip Henri
869 pregleda 0 komentar(a)
Vozilo koje je ambasada SAD donirala Službi zaštite i spašavanja Glavnog grada, Foto: Glavni grad Podgorica
Vozilo koje je ambasada SAD donirala Službi zaštite i spašavanja Glavnog grada, Foto: Glavni grad Podgorica

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Podgorici donirala je specijalizovano vozilo Službi zaštite i spašavanja Glavnog grada.

Primopredaji vozila u Vatrogasnom domu prisustvovali su su zamjenica gradonačelnika Slađana Vujačić, komandir Službe zaštite i spašavanja Goran Janković i Šef kancelarije za odbrambenu saradnju ambasade SAD-a Filip Henri.

Vujačić se zahvalila Ambasadi SAD-a na izuzetno značajnoj donaciji.

"Zahvaljujući novom specijalizovanom vozilu pripadnici naše Službe zaštite i spašavanja ubuduće će efikasnije obavljati svoje poslove i djelovati na terenu”, kazala je ona.

Vujačić je istakla da Glavni grad posvećuje posebnu pažnju Službi zaštite i spašavanja kao veoma važnoj službi u sistemu lokalne uprave koja prije svega vodi brigu o bezbjednosti građana i imovine.

Glavni grad danas se, kaže ona, sa ponosom može pohvaliti da ima Službu zaštite i spašavanja koja je jedna od najopremljenijih i najobučenijih u regionu i na raspolaganju je drugim opštinama.

“Imamo ambiciju da naš Vatrogasni dom, koji je jedan od najvećih i najreprezentarivnijih u regionu,(prostire se na deset hiljada metara kvadratnih) stavimo u funkciju Regionalnog trening centra za pripadnike službi zaštite i sektora za vanredne situacije iz okruženja, jer za to posjedujemo sve neophodne pretpostavke”, kazala je Vujačić.

Henri je rekao da je veoma ponosan što danas u ime Ambasade SAD donira specijalizovano vozilo Službi zaštite i spašavanja Glavnog grada.

"Ono će im pomoći da lakše i jednostavnije obavljanju svoje poslove“ istakao je on i dodao da je to samo još jedan od primjera uspješne saradnje SAD-a i Crne Gore.

Komandir Službe zaštite i spašavanja Goran Janković je izrazio zahvalnost ambasadi SAD-a na vrijednoj donaciji koja će unaprijediti funkcionisanje Službe zaštite i učiniti njen rad još efikasnijim i operativnijim na terenu.

„Već duži niz godina uspješno sarađujemo sa američkom Ambasadom koja nam kontinuirano pruža podršku, kako u tehničkom, tako i u stručnom osposobljavanju naših kadrova“, naglasio je Janković.

Bonus video: