Ambasada UAE pripredila iftar u Selimiji

Među zvanicama na iftaru bili su i potpredsjendik Skupštine Crne Gore Suljo Mustafić, predsjednik SO Bar Radomir Novaković Cakan, potpredsjednik Opštine Bar Dušan Raičević, odbornici u SO Bar Muharem Muratović, Osman Subašić, Denisa Halimić i dr Ismail Doda
53 pregleda 5 komentar(a)
Rifat Fejzić, Foto: Radomir Petrić
Rifat Fejzić, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 16.06.2016. 06:13h

Ambasada Ujedinjenih Arapskih Emirata u Podgorici u saradnji sa Mešihatom Islamske zajednice Crne Gore (IZ) organizovala je povodom mjeseca Ramazana, iftar u srijedu veče u Islamskom kulturnom centru koji je okupio više od 150 zvanica. Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić na iftaru je zahvalio Ambasadi UAE na dosadašnjoj dobroj saradnji, u sklopu koje će ove godine medresa dobiti dom, koji će nositi ime šejha Zajid bin Sultan Al Nahjana, osnivača UAE.

"Iftar je radost, što smo proveli dan u pokornosti bogu. Iza nas je prva trećina Ramazana, ono što je rahmet, ulazimo u drugu trećinu, koja znači oprost, a zatim i u treću trećinu koja je spas-selamet. Bog nas je stvorio različitima da živimo jedni sa drugima, da jedni druge upoznjemo, a ne da se sukobljavamo", rekao je pored ostalog reis Fejzić.

Zvanice i goste pozdravili su i glavni imam barski Mudin Milaimi, predsjednik Sabora IZ, kao i konzul UAE Ibrahimi koji je prenio pozdrave njene ekselencije, ambasadorke UAE u Crnoj Gori Hafke al-Uleme. Ovo je bio drugi iftar koji je Ambasada UAE organizovala ove godine, nakon Podgorice, a večeras će iftar prirediti u Bijelom Polju.

Među zvanicama na iftaru bili su i potpredsjendik Skupštine Crne Gore Suljo Mustafić, predsjednik SO Bar Radomir Novaković Cakan, potpredsjednik Opštine Bar Dušan Raičević, odbornici u SO Bar Muharem Muratović, Osman Subašić, Denisa Halimić i dr Ismail Doda.

Bonus video: