Ambasador Palestine položio vijenac na spomenik Partizanu borcu

101 pregleda 0 komentar(a)
Ambasador Palestine, polaganje vijenaca, Foto: Ambasada Palestine
Ambasador Palestine, polaganje vijenaca, Foto: Ambasada Palestine
Ažurirano: 09.05.2018. 15:53h

Ambasador Palestine Rabi Alhantouli prisustvovao je danas obilježavanju Dana pobjede nad fašizmom i kraja Drugog svjetskog rata, i u ime Države Palestine položio vijenac na spomenik Partizanu borcu u Podgorici, saopšteno je danas iz ambasade Palestine u Crnoj Gori.

U saopštenju se dodaje da se Alhantouli takođe sastao sa predsjednikom Saveza udruženja boraca NOR-a i antifašista Crne Gore, Zuvdijom Hodžićem i generalnim sekretarom Saveza, Draganom Đurovićem.

"Hodžić je istakao punu podršku pravima palestinskog naroda i prijateljskim vezama između dva naroda i države. Alhantouli je zahvalio na toploj dobrodošlici i objasnio najnovija dešavanja u Palestini kao i nastavak kršenja prava palestinskog naroda od strane Izraela i naglasio dužnost svih komponenti međunarodne zajednice da djeluju kako bi okončale ove zločine i izraelsku okupaciju koja predstavlja ozbiljnu prijetnju međunarodnom miru i bezbjednosti. Ambasador je istakao da principi koji nas ujedinjuju i dalje treba da budu borba protiv nepravde i tiranije sve dok se ne postignu sloboda i mir", kazali su iz ambasade Palestine.

Bonus video: