Amel Dedeić ne haje za sudsku presudu

Dedeić ne spori da nije postupio po presudi, a kako “Vijesti” saznaju u tužilaštvu, branio se da su radnici bez posla ostali “u paketu“, jer je to bio “stav Opštine
296 pregleda 11 komentar(a)
Amel Dedeić, Foto: Facebook
Amel Dedeić, Foto: Facebook
Ažurirano: 31.03.2016. 20:21h

Direktor Turističke organizacije (TO) Rožaje Amel Dedeić saslušan je juče u Osnovnom tužilaštvu u Rožajama, nakon što su bivši radnici protiv njega podnijeli krivičnu prijavu zbog neizvršenja sudske presude.

Radnici, kadar DPS-a, otkaz su dobili nakon što je vlast formirala koalicija SDP-a i Bošnjačke stranke.

Rješenja o otkazima Upravni sud je proglasio nezakonitim i naložio donošenje novih.

Dedeić ne spori da nije postupio po presudi, a kako “Vijesti” saznaju u tužilaštvu, branio se da su radnici bez posla ostali “u paketu“, jer je to bio “stav Opštine“.

On nije odgovorio zašto nije ispoštovao sudsku presudu, kao ni odluku drugostepenog organa - opštinske Komisije za žalbe (KZŽ), koja se, takođe, izjasnila da su rješenja o otkazima nezakonita.

“U toku je postupak, sve što budu meritorne odluke Upravnog suda i Komisije za žalbe, ja ću ispoštovati. Naravno da je sve što radimo usaglašeno i sa odlukom Opštine, od koje zavisimo i finansijski“, rekao je Dedeić “Vijestima“.

Dedeić je u ponovnom postupku donio isto rješenje koje su nadležni ranije proglasili nezakonitim.

“Riječ je o klasičnoj kupovini vremena, ali ne da bi se sprovodio, već da bi se kršio zakon. U pravnoj pouci smo čak upućeni na Komisiju za žalbe koja je formirana nezakonito, o čemu govori i rješenje Upravne inspekcije koja je 17. marta ove godine donijela naredbu po kojoj predsjednik KZŽ Abid Đozović ne može raditi te poslove jer nema položen pravosudni ispit. U prevodu to znači da treba da se žalimo organu koji trenutno ne postoji ili djeluje nelegalno“, rekao je “Vijestima“ jedan od otpuštenih radnika.

Prijavljeno pola opštinskih funkcionera zbog nepoštovanja odluka suda

Krivične prijave za neizvršavanje sudskih presuda i povrede prava iz radnih odnosa podnesene su i protiv predsjednika Opštine Ejupa Nurkovića, glavnog administratora Redžepa Kurbardovića, nekadašnjeg sekretara za finansije Kadrije Agovića, sekterata za društvene djelatnosti Ajsela Kalača, sekretara za opštu upravu Hamida Šutkovića i načelnika Komunalne policije Demira Nurkovića.

Oni će izjave tužiocu dati narednih dana.

Iz Tužilaštva nijesu precizirali koliko je krivičnih prijava podneseno zbog nepoštovanja sudskih presuda.

Istakli su da su od 25. februara do 21. marta primili osam krivičnih prijava, zbog krivičnog djela povreda prava iz rada protiv odgovornih u Opštini i javnim preduzećima i ustanovama čiji je osnivač Skupština Opštine.

Bonus video: