Američka ambasada domaćin iftara u Baru

“Kod kuće u Sjedinjenim Državama, američki muslimani, zajedno sa prijateljima i dragim osobama drugih vjera i drugačijeg načina života, takođe će se okupiti večeras da podijele obrok i reafirmišu ove vrijednosti koje su nam zajedničke. Hvala gostima svih vjera večeras,”
4 komentar(a)
Iftar, Foto: Ambasada SAD
Iftar, Foto: Ambasada SAD
Ažurirano: 19.06.2015. 20:51h

Američka ambasadorka u Crnoj Gori Margaret En Uehara priredila je večeras iftar u Islamskom kulturnom centru u Baru povodom islamskog vjerskog praznika Ramazana za više od šezdeset gostiju različite etničke i vjerske pripadnosti.

"Ambasadorka je naglasila da Ramazan priča priču o zajedničkim, univerzalnim vrijednostima - miru i milostinji i značaju familije i zajednice", saopšteno je iz ambasade SAD.

“Kod kuće u Sjedinjenim Državama, američki muslimani, zajedno sa prijateljima i dragim osobama drugih vjera i drugačijeg načina života, takođe će se okupiti večeras da podijele obrok i reafirmišu ove vrijednosti koje su nam zajedničke. Hvala gostima svih vjera večeras,” kazala je Uehara.

Ovo je jedanaesti iftar koji organizuje američka misija u Crnoj Gori, prethodno su, osim u Baru, organizovani i u Podgorici, Pljevljima, Ulcinju, Bijelom Polju i Tuzima.

Bonus video: