Američka privredna komora doniraće vrijedan aparat Centru za neonatologiju KCCG

Kako je saopšteno, članice Komore su podržale inicijativu da se Centru za neonatologiju, koji brine o prijevremeno rođenim bebama i teško bolesnim bebama rođenim na vrijeme, donira aparat za kontinuirani pozitivni pritisak u plućima
104 pregleda 2 komentar(a)
američka privredna komora, Foto: Američka privredna komora
američka privredna komora, Foto: Američka privredna komora
Ažurirano: 27.11.2018. 21:06h

Američka privredna komora u Crnoj Gori (AmCham Montenegro) doniraće Centru za neonatologiju Kliničkog Centra Crne Gore (KCCG) aparat za kontinuirani pozitivni pritisak u plućima.

AmCham Montenegro je večeras, povodom obilježavanja Dana zahvalnosti, organizovala u podgorici Thanksgiving dobrotovorni koktel.

Kako je saopšteno, članice Komore su podržale inicijativu da se Centru za neonatologiju, koji brine o prijevremeno rođenim bebama i teško bolesnim bebama rođenim na vrijeme, donira aparat za kontinuirani pozitivni pritisak u plućima.

Izvršni direktor AmCham-a, Marko Miročević, istakao je da taj tradicionalan događaj služi da se promovišu zajedničke aktivnosti na polju društvene odgovornosti, i još jednom ukaže na snažno zalaganje Komore, kao i njenih članica, za unaprjeđenje poslovnog okruženja i ukupnog društvenog ambijenta u Crnoj Gori.

“Američka privredna komora, kao vodeći glas međunarodne biznis zajednice, nastaviće da, kroz rad Komiteta za društveno odgovorno poslovanje, promoviše i snažno podržava ovaj vid poslovanja”, poručio je Miročević.

Zamjenica ambasadorke SAD, Džudi Kuo, kazala je da je zahvalna na mogućnosti da tu tradiciju slavi sa AmCham porodicom.

„Želim da se zahvalim AmCham-u na obilježavanju ovogodišnjeg Dana zahvalnosti donacijom Centru za neonatologiju u KCCG. Ovaj velikodušan poklon je sjajan primjer kako angažovana poslovna zajednica može napraviti pozitivnu razliku“, kazala je Kuo.

Direktor Instituta za bolesti djece KCCG, Saša Radović, zahvalio se na toj vrijednoj donaciji i naglasio da je uključivanje biznis zajednice važno za unapređivanje zdravstvenih centara, odnosno uslova liječenja.

“Briga o najtežim pacijentima na ovaj način postaje lakša i ukazuje da, pored zdravstvenih radnika, i drugi akteri društva mogu doprinijeti zdravlju djece. Zdrava djeca i njihovo srećno djetinstvo su cilj koji nema cijenu”, kazao je Radović.

AmCham Montenegro je poslovna asocijacija, osnovana, 2008. godine, koja trenutno okuplja 85 američkih, međunarodnih i domaćih kompanija u Crnoj Gori.

„AmCham Montenegro je posvećena ostvarenju svoje misije unapređenja poslovnog ambijenta u cilju privlačenja američkih i drugih stranih investicija“, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: