Američki Univerziteti nude besplatno online školovanje

Pet prestižnih američkih univerziteta će ponuditi besplatno studiranje preko interneta za studente iz inostranstva kroz novu, interaktivnu obrazovnu platformu nazvanu "Coursera".
61 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 20.04.2012. 19:46h

Dvojica osnivača, profesori sa Univerziteta Stanford, danas su objavili da su od dvije kompanije iz "Silicijumske doline" za projekt dobili 16 miliona dolara, piše "Education in America". "Coursera" će u sljedećoj godini ponuditi više od tridesetak studijskih programa preko svog sajta www.coursera.org.

Ovim se uvjerenjem neće moći potvrditi akademski status ali je ovo sjajna prilika da "pokupite" znanje od najboljih.

Osnivači Dafne Koler i Endrju Ng su kazali da će "Coursera" biti različita od dosadašnjih sličnih projekata, jer će profesori iz najboljih obrazovnih ustanova predavati pod svojim imenima i na internet stavljati svoja najpopularnija predavanja, objašnjavati zadatke preko snimaka, odgovarati na pitanja studenata preko internet foruma, čak i održavati konsultacije preko videokonferencije.

Međutim, preko "Coursere" nećete moći da diplomirate već ćete samo dobiti Uvjerenje o obrazovanju, kojim ćete dokazivati da ste završili određeno predavanje. To će uvjerenje biti ovjereno od strane "Coursere" i/ili od predavača. Ovim se uvjerenjem neće moći potvrditi akademski status ali je ovo sjajna prilika da "pokupite" znanje od najboljih.

Bonus video: