Amfilohije odlikovao "Beogradski sindikat"

Kako je saopšteno iz Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP), Amfilohije je "Beogradski sindikat" odlikovao" za "nadahnute pjesme, revnost i brigu za majku Crkvu i sastradalnu ljubav posvjedočenu kroz pjesme "Dogodine u Prizrenu" i "Sviće zora", posvećene odbrani svetinja u Crnoj Gori i Kosovu i Metohiji"
11781 pregleda 223 komentar(a)
Amfilohije i Protić, Foto: Mitropolija crnogorsko-primorska
Amfilohije i Protić, Foto: Mitropolija crnogorsko-primorska
Ažurirano: 23.02.2020. 15:50h

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije odlikovao je danas Zlatnim likom Svetog Petra Drugog Lovćenskog Tajnovidca muzičku grupu "Beogradski sindikat" iz Beograda.

Zlatni lik Svetog Petra Drugog Lovćenskog Tajnovidca
Zlatni lik Svetog Petra Drugog Lovćenskog Tajnovidca(Foto: Mitropolija crnogorsko-primorska)

Kako je saopšteno iz Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP), Amfilohije je "Beogradski sindikat" odlikovao" za "nadahnute pjesme, revnost i brigu za majku Crkvu i sastradalnu ljubav posvjedočenu kroz pjesme "Dogodine u Prizrenu" i "Sviće zora", posvećene odbrani svetinja u Crnoj Gori i Kosovu i Metohiji".

"Uručenje ovog priznanja Mitropolije crnogosko-primorske SPC koje je obavljeno jutros nakon Liturgije u manastiru Miholjska Prevlaka, kao i učestvovanje na Litiji sa vjernim narodom i sveštenstvom u Podgoričkom naselju Stari Aerodrom bili su i povod zašto smo se dana 22. februara uputili ka Crnoj Gori. Kako su tri člana grupe Feđa Dimović, Blažo Vujović i Boško Ćirković vraćeni, kako sa graničnog prelaza Dobrakovo, tako i sa Podgoričkog Aerodroma, gramatu i orden je u ime grupe primio Aleksandar Protić - jedini član koji je uspio da uđe u Crnu Goru", saopštio je "Beogradski sindikat".

Gramata
Gramata

Članovima grupe "Beogradski sindikat" juče nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru.

"Iako nam je izuzetno žao i nejasno zašto smo proglašeni za prijetnju po nacionalnu bezbjednost Crne Gore, ovom prilikom želimo da još jednom izrazimo podršku odbrani svetinja u Crnoj Gori, na način na koji to narod sve vreme čini - mirno i dostojanstveno. Naša namjera nije bila da bilo koga ugrožavamo ili uznemiravamo, već da uzmemo učešća u najčistijem i najdostojanstvenijem građanskom skupu našeg vremena", kazali su iz Beogradskog sindikata.

Grupa je trebala danas da učestvuje na litiji u Podgorici.

Bonus video: