Amin za zgradu Aca Đukanovića?

Stanari su ranije najavili da će braniti zelene površine i spriječiti izgradnju sedmospratnice, kao što su učinili 2003. godine
71 pregleda 0 komentar(a)
Simpo zgrada, Foto: Luka Zeković
Simpo zgrada, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 13.09.2012. 18:34h

Odbornici u Skupštini Glavnog grada odlučiće na sljedećoj sjednici da li će pored zgrade „Simpo“, gdje je nekada bila planirana izgradnja „Maksima“, biti izgrađena sedmospratnica.

Izgradnja višespratnice planirana je Predlogom odluke o izmjenama i dopunama DUP-a “Novi grad 1 i 2“, o kojem će se odbornici izjašnjavati na sjednici 28. septembra.

Stanari su ranije najavili da će braniti zelene površine i spriječiti izgradnju sedmospratnice, kao što su učinili 2003. godine u slučaju „Maksima“.

Novim planom je predviđeno da se na lokaciji sadašnjeg Republičkog zavoda za urbanizam i projektovanje izgradi zgrada sa 11 spratova. Vlasnik 75 odsto akcija RZUP-a je Aco Đukanović, brat predsjednika DPS-a Mila Đukanovića.

Odbornici će raspravljati i o Predlogu odluke o izmjenama i dopunama Generalnog urbanističkog plana za prostor DUP-a „Novi grad 1 i 2”.

Na dnevnom redu sjednice biće i Predlog odluke o izmjenama Odluke o naknadama za korišćenje opštinskih puteva na teritoriji Podgorice, Predlog odluke o davanju saglasnosti na cjenovnik usluga za opšta i posebna parkirališta, Predlog odluke o dopuni Odluke o učešću lokalnog stanovništva u vršenju javnih poslova.

Odbornici će raspravljati i o Predlogu odluke o davanju saglasnosti na Završni račun Gradske opštine Tuzi, Informaciji o prenosu prava svojine na građevinskom zemljištu u slučaju dokompletiranja urbanističke parcele koja je u svojini pravnog ili fizičkog lica.

Bonus video: