AMSCG: Oprez zbog moguće poledice na sjeveru

Saobraćaj na putu Đurđevića Tara–Mojkovac, u mjestu Sokolovina, zbog sanacije obustavljen je za sva vozila

1932 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

U Crnoj Gori jutros se saobraća po pretežno suvim putevima, osim na pojedinim dionicama u višim predjelima gdje je moguća poledica, saopštili su iz Auto moto saveza (AMSCG).

Oni su podsjetili da je na putevima gdje je to naznačeno, obavezna upotreba zimskih guma za sva vozila, bez obzira na to da li postoje zimski uslovi.

“Kada na ostalim djelovima i dionicama puta koji nijesu obuhvaćeni naredbom pada snijeg, ima leda ili poledice, na vozilu moraju biti zimske gume na svim točkovima“, kazali su iz AMSCG.

Kako su naveli, minimalna dubina šare na gazećoj površini gume je četiri milimetra. Navodi se da je na auto-putu zimska oprema obavezna za sva vozila.

Iz AMSCG-a su kazali da je saobraćaj na putu Đurđevića Tara–Mojkovac, u mjestu Sokolovina, zbog sanacije obustavljen za sva vozila.

Na magistralnom putu Nikšić-Vilusi, na dijelu puta Nikšić-Kuside, zbog radova saobraćaj je obustavljen za sve vrste vozila od devet do 11 i od 14 do 16 sati.

Na magistralnom putu Plužine - Nikšić – Danilovgrad, na dijelu puta Jasenovo Polje – Nikšić, saobraćaj je zbog radova obustavljen za sve vrste vozila od devet do 11 i od 14 do 16 sati.

Zbog miniranja u okviru izgradnje puta Čekanje-Čevo, na dionici regionalnog puta R-17 Čekanje-Resna, saobraćaj će biti obustavljen za sva vozila od osam do 16 sati.

Na magistralnom putu Podgorica-Tuzi-Božaj, u dužini od 700 metara kod kružnog toka u Tuzima, saobraćaj je obustavljen i vozila se preusmjeravaju lokalnim putem.

Na magistralnom putu M-2, dionica Lepenac-Ribarevina-Poda-Berane, na lokalitetima Ribarevina-Poda i Poda-Berane, saobraćaj je zbog rekonstrukcije preusmjeren sa dvosmjernog na jednosmjerni i povremeno se obustavlja najduže do 30 minuta.

Na magistralnom putu Nikšić-Vilusi I faza, lokalitet Vukov most, zbog radova je promijenjen režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu radova.

Zbog izgradnje bulevara Vilija Branta na magistralnom putu M-2, dionica Podgorica–Bioče, saobraća se dvosmjerno uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na magistralnom putu Budva – Petrovac, u mjestu Sveti Stefan, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu radova.

Promijenjen je režim saobraćaja od raskrsnice Podgorica-Cetinje-Nikšić do Komanskog mosta.

Bonus video: