AMSCG: Oprezno zbog najavljenih vremenskih neprilika

Zbog rekonstrukcije magistralnog puta M-6, na dionici Ilino brdo - Vilusi, saobraća se jednom trakom naizmjenično
0 komentar(a)
put, putevi, stanje na putevima, kamion, šleper, Foto: Shutterstock
put, putevi, stanje na putevima, kamion, šleper, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 03.06.2017. 06:49h

Na putevima u Crnoj Gori frekvencija vozila je umjerena, saopštili su iz Auto-moto saveza i savjetovali opreznu vožnju, zbog najavljenih vremenskih neprilika.

Na magistralnom putu M-2 Kolašin - Podgorica, zbog sanacije mosta Melještak, promjenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni uz obavezno poštovanje semaforske signalizacije.

Saobraćaj je na ovom putu, danas od osam sati do 14 sati sjutra, zabranjen za kamione (ukupne mase preko 7,5 tona), kamione sa prikolicom i šlepere.

Na magistralnom putu Podgorica - Cetinje u tunelu Mekavac sve vrste vozila saobraćaju jednom trakom naizmjenično, osim teška teretna, kamioni sa prikolicom i vozila čija visina prelazi preko 3,5 metara, koji mogu koristiti alternativni put.

Na magistralnom putu M-2.3 Cetinje - Budva, na lokalitetu kružni tok Cetinje - treća traka Obzovica, zbog završnih radova saobraćaj je obustavljen za sva vozila od devet do 14 sati. Mimo tog termina saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Zbog radova na magistralnom putu M-2.3 dionica Cetinje-Budva i Brajići - Lapčici, saobraćaj će biti obustavljen od devet sati i deset minuta do 14 sati i deset minuta.

Zbog rekonstrukcije magistralnog puta M-6, na dionici Ilino brdo - Vilusi, saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Zbog minerskih na južnom portalu tunela Vežešnik auto puta Bar - Boljare na prvoj sekciji Smokovac - Uvač - Mateševo saobraćaj će biti obustavljen za sva vozila ne duže od 15 minuta u terminima od jedan do pet sati ujutro, od deset do 12 i od 14 do 16 sati.

Na dionici 1.4 auto puta Bar - Boljare na regionalnom putu R-19 dionica Bioče - Klopot, zbog minerskih radova saobraćaj će biti obustavljen za sva u trajanju ne dužem od 30 minuta u terminu od deset do 12 sati i od 14 do 16 sati.

Na regionalnom putu R-1 dionica Cetinje - Njeguši promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, a totalne obustave za sve vrste vozila su izuzev nedjeljom od osam do deset i od 14 do 16 sati.

Zbog sanacije klizišta Besnik i sanacije zida i kosine na lokalitetu Zeleni na magistralnom putu M-2, dionica Rožaje - Špiljani, saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Zbog rekonstrukcije magistralnog puta M-2 dionica Ribarevina - Mojkovac u mjestima Lepenac i Stevanovac promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Na magistralnom putu Šćepan Polje - Plužine - Nikšić - Danilovgrad, zbog geotehničkih radova, režim saobraćaja biće promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Zbog farbanja tunela Vrmac na magistralnom putu M-2 Kotor - krtolska raskrsnica promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni u intervalu od 11 do šest sati.

Bonus video: