Anđela stigla na liječenje u Njemačku: Sakupljeno dovoljno novca za početni tretman, borba se nastavlja

Zahvaljujemo se svim građanima Crne Gore i šire ustanovama, institucijama, pomorcima, svakom ponaosob ko je učestvovalo do sada i onima koji će to uraditi ubuduće", saopštila je Anđelina porodica
70 pregleda 8 komentar(a)
Anđela Petrović, Foto: Privatna arhiva
Anđela Petrović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 20.12.2016. 14:43h

Dvanaestogodišnja Kotoranka Anđela Petrović započela je danas liječenje na specijalnoj klinici za djecu u Štutgartu u Njemačkoj.

Djevojčici je nedavnio prilikom rutinske hirurške intervencije, dijagnostifikovan agresivni kancer kostiju, zbog čega je u Crnoj Gori hitno pokretnuta humanitarna akcija da se sakupi 150 hiljada eura koliko je potrebno za početak Anđelinog liječenja u Njemčakoj gdje su najbolji izgledi za uspjeh i njeno potpuno izliječenje.

"Humanost i vaše dobro srce pobjeđuje opet. Zahvaljujući hitnim pozajmicama i vašim donacijama, prikupljena su sredstva za liječenje koja pokrivaju prvu fazu terapija u vremenskom okviru od tri mjeseca. Nastavljamo sa akcijama humanitarnog karaktera u cilju prikupljanja dovoljno sredstava koja će pokriti cjelokupni tretman predviđen od ustanove u kojoj se Anđela liječi. Zahvaljujemo se svim građanima Crne Gore i šire ustanovama, institucijama, pomorcima, svakom ponaosob ko je učestvovalo do sada i onima koji će to uraditi ubuduće", saopštila je danas Anđelina porodica koja se zahvalila i medijima na podršci akciji i pozvala operatere mobilne telefonije da im izađu u susret otvaranjem jedinstvenog broja na koji bi građani mogli slati SMS poruke i tako donirati novac za djevojčicino liječenje.

Širon Crne Gore pokrenute su peticije širom za pomoć Anđeli, a posljednja od njih pokrenuta je u Baru gdje se traži otkazivanje Novogodišnjih koncerata kako bi se sredstava usmjerila ka liječenju djevojčice.

Inicijativu možete potpisati ovdje.

Bonus video: