Anđela stipendistkinja turskog Osmangazi univerzitet

Nastavnici u Kolašinu, pamte je, između ostalog, i po tome što je prije četiri godine izborila i učešće na Olimpijadi ruskog jezika u Beogradu
1156 pregleda 0 komentar(a)
Anđela Milošević i Milosav Bulatović, Foto: Opština Kolašin
Anđela Milošević i Milosav Bulatović, Foto: Opština Kolašin

Pred put na studije na Osmangazi univerzitet u Eskišehiru, čija će biti stipendistkinja, sedamnaestogodišnju Anđelu Milošević, ugostio je predsjednik Opštine Milosav Bulatović.

Pored ruskog, engleskog i italijanskog, Anđela je počela da se intersuje i za turski jezik, pa je bila bila polaznica institutu "Yunus Emre“ u Podgorici.

"Sve stepene sam položila sa najvećim brojem bodova, bila sam najbolji polaznik Institura i dobila nagradu od Serhata Galipa, tadašnjeg ambasadora Turske u Crnoj Gori. Učeći jezik, zavoljela sam i istoriju i kulturu Turske. Odlučila sam da u februaru ove godine apliciram za stipendiju koja mi je u julu odobrena. Naredne nedjelje putujem u Tursku. Biću student Osmangazi univerziteta u Eskišehiru na smjeru turistički mendažment", ispričala je ona.

Anđela je osnovnu školu završila u rodnom gradu, a školovanje nastavila u pogoričkoj srednjoj školi "Sergije Stanić".

Nastavnici u Kolašinu, pamte je, između ostalog, i po tome što je prije četiri godine izborila i učešće na Olimpijadi ruskog jezika u Beogradu.

Bulatović je obećao da će "svi talentovani učenici imati podršku grada u čijim su školskim klupama zaradili prve petice".

"Anđela dokazuje da je poznavanje stranih jezika preduslov kvalitetne i temeljne komunikacije, čime se obezbjeđuje društveno, poslovno i naučno dokazivanje. Razvijajući Kolašin, želimo da stvorimo uslove da svi mladi i uspješni ljudi, u svom rodnom gradu, imaju šansu daljeg profesionalnog i životnog dokazivanja", reko je on.

Bonus video: