Anketa TO Herceg Novog: Ponovo bi došlo 90 odsto turista

Kao i prethodnih godina, turisti dolaze zbog mora i plaža, (82,2 odsto), a najmanje zbog istorije i arhitekture
64 pregleda 0 komentar(a)
Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 08.12.2017. 19:18h

Gosti koji su ovog ljeta odmarali na hercegnovskoj rivijeri najzadovoljniji su kvalitetom smještaja u odnosu na cijenu i turističko-ugostiteljskih usluga.

Prema anketi Turističke organizacije, gosti su kvalitet smještaja u odnosu na cijenu prosječno ocijenili sa 4,22, a usluge sa 4,24. Na pitanje da li bi ponovo posjetili Herceg Novi, blizu 90 odsto ispitanika odgovorilo je pozitivno.

Anketa je sprovedena od jula do 1. septembra na uzorku od 1.253 ispitanika, a ukupna turistička ponuda ocijenjena je kao vrlodobra (4,05), saopšteno je iz TO.

Turisti su najviše primjedbi imali na visoke cijene, nedostatak parking prostora, izlivanje kanalizacije, veliki broj ležaljki na plažama i nedostatak kabina za presvlačenje, tuševa i korpi za otpatke.

Čistoća plaža, grada i okoline ocijenjena je sa 3,74.

Zamjerke su bile na lošu saobraćajnu infrastrukturu - loše puteve i lokalni saobraćaj.

Konstatatovali su da ne postoji dovoljno linija ka drugim gradovima u Crnoj Gori, kao ni za Dubrovnik i Trebinje.

Veliki broj primjedbi odnosio se i na prezentaciju kulturno-zabavnih manifestacija, koje su za kvalitet dobile dosta visoku ocjenu 3,98. Kao i prethodnih godina, turisti dolaze zbog mora i plaža, (82,2 odsto), a najmanje zbog istorije i arhitekture.

Oko 40 odsto gostiju su starosne dobi između 35 i 44 godine. Najviše anketiranih gostiju, više od trećine, bilo je iz Srbije, zatim iz BiH (31,92) i Rusije (11,73).

Bonus video: