Antifašisti iz Istre obilaze Crnu Goru

U okviru posjete Nikšiću antifašisti Istre posjetili su manastir Ostrog, spomenike Ljubu Čupiću i kralju Nikoli, Sabornu crkvu, Dvorac Kralja Nikole i Bedem, kao i spomen-kompleks u Dolima, u Pivi
720 pregleda 0 komentar(a)
Antifašisti iz Istre sa članovima UBNOR-a, Foto: UBNOR
Antifašisti iz Istre sa članovima UBNOR-a, Foto: UBNOR

Grupa od 50 boraca i antifašista iz Pule i Rovinja obilazi Crnu Goru, a danas su bili gosti Udruženja boraca narodnooslobodilačkog rata (UBNOR) i antifašista Nikšić.

Riječ je o članovima Antifašističkih boraca i antifašista Pule i članovima društava "Josip Broz Tito" iz Pule i iz Rovinja, sa kojima je UBNOR uspostavio saradnju prije nekoliko godina.

"Ova društva su prije nekoliko mjeseci izrazila želju da posjete Crnu Goru i upoznaju se sa njenim znamenitostima, kao i da posjete najznačajnije spomenike posvećene NOR-u i revoluciji“, saopštili su iz UBNOR-a.

Prvog dana posjetili su Podgoricu, Virpazar i Bar, obišli Republički odbor SUBNOR-a Crne Gore i dogovorili dalju saradnju, dok su drugog dana obišli Cetinje, Njeguše i Kotor.

U Nikšiću su im domaćini bili predsjednik UBNOR-a Slobodan Mirjačić, članovi Radovan Damjanović i Blažo Nikolić, kao i potpredsjednica Opštine Sonja Nikčević.

U okviru posjete Nikšiću antifašisti Istre posjetili su manastir Ostrog, spomenike Ljubu Čupiću i kralju Nikoli, Sabornu crkvu, Dvorac Kralja Nikole i Bedem, kao i spomen-kompleks u Dolima, u Pivi.

Domaćini su im na kraju druženja uručili skromne poklone, a u oktobru će u Crnu Goru doći još jedna grupa antifašista iz Istre.

Bonus video: