Apel Morskog dobra: Čistite plaže, gosti već pristižu

“Zakupci kupališta, na osnovu važećih ugovora iz 2016. godine, dužni su da morsko dobro održavaju i čiste tokom cijele godine, a posebno u predsezonskom periodu, da preduzmu aktivnosti kako bi uredili i stavili u funkciju kupališta do 1. maja"
3 komentar(a)
plaža budva predsezona, Foto: Vuk Lajović
plaža budva predsezona, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 12.04.2017. 19:13h

Morsko dobro je pozvalo sve zakupce i komunalne službe da što hitnije počnu da čiste i uređuju plaže i šetališta, kako bi spremno dočekali goste koji dolaze u predsezoni.

“Zakupci kupališta, na osnovu važećih ugovora iz 2016. godine, dužni su da morsko dobro održavaju i čiste tokom cijele godine, a posebno u predsezonskom periodu, da preduzmu aktivnosti kako bi uredili i stavili u funkciju kupališta do 1. maja. Kontrolori morskog dobra će u narednom periodu intenzivirati obilaske terena i u direktnoj komunikaciji sa zakupcima definisati konkretne mjere uređenja koje treba preduzeti. Čišćenja, održavanja i uređenja nezakupljenih djelova obale, kao i javnih površina u zoni morskog dobra, staze, šetališta, zelene površine... su u nadležnosti opštinskih komunalnih preduzeća“.

Podsjetili su da još od 2013. Morsko dobro i opštine na ravne časti dijele naknadu od zakupa morskog dobra.

“Tako su po ovom osnovu, preko državnog trezora, do kraja marta 2017. godine, već direktno uplaćena gotovinska novčana sredstva na poseban račun Opštine Budva u iznosu od 189.781 eura, Opštine Ulcinj u iznosu od 135.781 eura, Opštine Tivat u iznosu od 109.264 eura, Opštine Bar u iznosu od 90.075 eura, Opštine Herceg Novi u iznosu od 62.653 eura i na račun Opštine Kotor sredstva u iznosu od 16.755 eura“.

Bonus video: