Apel policije: Ne koristite telefone dok vozite

Iz UP navode da su za samo 24 časa registrovali i sankcionisali 428 vozača koji su tokom vožnje koristili mobilne telefone
2173 pregleda 1 komentar(a)
Ilsutracija, Foto: Shutterstock
Ilsutracija, Foto: Shutterstock

Uprava policije (UP) apeluje na vozače da tokom vožnje ne koriste mobilne telefone jer, kako navode, takvim, neodgovornim ponašanjem, ugrožavaju svoj život i živote ostalih učesnika u saobraćaju.

Navode da su analizom prekršaja utvrdili da su značajan broj nezgoda prouzrokovali vozači koji su tokom vožnje koristili mobilni telefon.

"Pored svakodnevnih preventivnih i planskih aktivnosti koje se realizuju, službenici saobraćajne policije su sprovodeći pojačanu kontrolu saobraćaja, samo za 24 časa registrovali i sankcionisali 428 vozača koji su tokom vožnje koristili mobilne telefone, a među kojima je bilo i motociklista", piše u saopštenju UP.

Dodaju da će policijski službenici i u narednom periodu nastaviti sa pojačanim kontrolama, kako bi smanjili broj saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama,. Ističu da će posebna pažnja biti posvećena kontrolisanju vozača koji tokom vožnje koriste mobilni telefon.

Bonus video: