Sinod SPC: Vjernici da ne ignorišu preventivne mjere

Kako navode, Sinod SPC budno i brižno prati svakodnevne vijesti i izjave odgovornih ličnosti Crkve, države i medicinske struke o sve većem širenju opasne koronovirusne zaraze
4776 pregleda 8 komentar(a)
Sa jedne od litija u Podgorici, Foto: Boris Pejović
Sa jedne od litija u Podgorici, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 16.03.2020. 11:55h

Sinod Srpske pravoslavne crkve (SPC) pozvao je sve vjernike na odgovornost i trezvenost u situaciji izazvanoj pandemijom koronavirusa i apelovao da ne zanemaruju uputstva o preventivnim mjerama medicinskih službi i državnih organa.

Kako navode, Sinod SPC budno i brižno prati svakodnevne vijesti i izjave odgovornih ličnosti Crkve, države i medicinske struke o sve većem širenju opasne koronovirusne zaraze.

"Svima koji se bore protiv ove pošasti, a u prvom redu ljekarima i ostalom medicinskom osoblju, Sveti Sinod izražava najdublju zahvalnost i poštovanje za danonoćne napore u suzbijanju epidemije i na njih priziva blagoslov Božji", kaže se u saopštenju.

Sveti Sinod je uputio izraze saučešća porodicama, srodnicima i prijateljima dosadašnjih žrtava virusa.

"Crkva uvijek, služeći Bogu, služi i spasenju i svakom dobru kako svojih vjernika tako i svih ostalih ljudi, naših bližnjih, a posebno u ovim teškim danima", navodi se u saopštenju, prenosi Tanjug.

Poručuju i da poštujući značaj i dostignuća medicine, koje Crkva smatra velikim Božjim darom i velikim ljudskim podvigom, svojim vjernicima nudi i "jedinstveni lijek besmrtnosti - pričešće", kao i blagodat svetih tajni i svog cjelokupnog blagodatnog dejstva.

Bonus video: