Ašanin odlazi, Šukoviću organizovani kriminal

Za Šukovića se zna da je bio jedan od rijetkih koji se otvoreno suprotstavio takozvanom "mojkovačkom klanu" u policiji
931 pregleda 0 komentar(a)
Predrag Ašanin, Foto: Zoran Đurić
Predrag Ašanin, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 03.02.2012. 09:29h

Ono što je najavio dan prije Nove godine direktor Uprave policije Božidar Vuksanović počeo je da sprovodi u djelo - ključne operativne pozicije u službi dodijelio je svojim ljudima od povjerenja.

Kadrovske promjene dovele su neke ljude, koji ranije nijesu bili u policiji, ali su postavljeni i neki koji u protekle dvije godine baš i nijesu bili miljenici Veselina Veljovića.

Najbitnije kadrovsko rješenje za Vuksanovića je postavljenje novog šefa Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, na čije čelo je došao dugogodišnji operativac policije Predrag Šuković.

Na tu poziciju je došao sa mjesta šefa za suzbijanje imovinskog kriminaliteta u Upravi policije.

Za Šukovića se zna da je bio jedan od rijetkih koji se otvoreno suprotstavio takozvanom "mojkovačkom klanu" u policiji za vrijeme posljednjih godina Veljovićevog mandata.

Šestović umjesto Ašanina

Dugogodišnji rukovodilac Područne jedinice Podgorica Predrag Ašanin više neće biti na toj poziciji.

On će se u Vuksanovićevoj kadrovskoj vrtešci narednih dana pronaći neko novo mjesto u policijskoj hijerarhiji.

Ivan Knežević, dugogodišnji Vuksanovićev saradnik, biće novi rukovodilac Područne jedinice policije u Bijelom Polju

Dosadašnji prvi čovjek bjelopoljske policije na tu poziciju je postavljen u maju 2009. kada je zbog loših analitičkih prezultata zamijenio Nikolu Medenicu.

Da je Vuksanović dosta vagao koga će postaviti u širokoj organizacionoj postavi Uprave policije najbolje se vidi iz podatka da nije kao njegovi prethodnici samo rotirao iste ljude iz policije.

Od prvog dana Vukasnovićevog mandata u UP se znalo da on voli da u službi, na čijem je čelu, bude okružen ljudima od povjerenja.

Tako je uradio i ovog puta - Ivan Knežević, njegov dugogodišnji saradnik, biće novi rukovodilac Područne jedinice policije u Bijelom Polju.

Kneževiću će to biti prvo radno mjesto u policiji, a karijeru je počeo kao pripravnik u sudu, a kasnije je za vrijeme dok je Vuksanović bio direktor ZIKS-a, on bio šef Uprave zatvora u Bijelom Polju.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: