Asfaltiraju put od sela Preoče do Kržanje

Prošle godine asflatiran je 21 kilometar, a radovi na proširenju dijela puta počeli su početkom aprila dodao je Gošović
186 pregleda 6 komentar(a)
Aasfaltiranje selo Preoče, Foto: Privatna arhiva
Aasfaltiranje selo Preoče, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 07.09.2016. 18:46h

Asfaltiranje puta od kučkog sela Preoče do Kržanje počelo je prije dva dana, a do sada je asfaltirano oko 970 metara.

Prema riječima sekretara Fonda za razvoj Kuča „Marko Miljanov“ Pera Gošovića, ugrađeno je 760 tona asfalta, za put širine 5,5 metara, koji će imati dvije kolovozne trake.

Dio puta od Preoča do Kržanje dužine 6,5 kilometara, kao i do Orahova 2,8 kilometara je već proširen i tamponiran, te preostaje da se asfaltira, a Gošović očekuje da će radovi biti završeni za 15 dana.

„Kiša nas može malo usporiti, ali očekujemo da će radovi na asfaltiranju ovog dijela puta biti okončani za petnaekstak dana“, rekao je Gošović.

Prošle godine asflatiran je 21 kilometar, a radovi na proširenju dijela puta počeli su početkom aprila dodao je Gošović.

Nakon završetka radova, odnosno asfaltiranja puta do Orahova, Fond za razvoj Kuča planira da naredne godine nastavi sa proširenjem puta u Kučima.

„U planu je da put proširimo do Korita, popularnog podgoričkog izletišta. Na toj lokaciji se nalazi i veliki broj vikendica, pa očekujemo još veći odziv i interesovanje građana za proširenje puta“, kazao je Gošović.

Ipak, on je istakao i da je izuzetno zadovoljan dosadašnjim odzivom građana za pomoć u proširenju puta.

„Osim članova Fonda, i građani su pojedinačno uplaćivali novac za proširenje puta, pa smo imali uplate od 50 do 1.000 eura“, naveo je Gošović.

Dodaje da je Vojska Crne Gore pomogla u zahtjevnim radovima na proširenju puta, koji su uključivali i miniranje, dok su brojne kompanije, među kojima su „Hidrokop“, „Arso Milić“, „Dedić“, „Gošo trans“, „Enikom“, „Omni oil“ dali značajne donacije.

Ugovor o privatno-javnom partnerstvu je zaključen sa Glavnim gradom, a prema riječima Gošovića, Glavni grad je dužan da obezbijedi oko 8 hiljada tona asfaltne mase.

Bonus video: