Asfaltiran plato između škola u Budvi: Besplatan parking za oko 500 automobila

“Kao što smo obećali, značajni radovi na lokalnoj putnoj mreži slijede u Petrovcu. Izgradićemo nekoliko kružnih tokova u Petrovcu, Budvi i Bečićima, kao i atmosferske kanale koji bi trebalo da riješe problem odvoda atmosferskih voda u centru Budve", rekao je Krapović
614 pregleda 2 komentar(a)
Srednja škola Budva, Foto: Vuk Lajović
Srednja škola Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 04.10.2017. 19:29h

Asfaltiranjem platoa između škola “Danilo Kiš“ i “Stefan Mitrov Ljubiša“, Budva je dobila najveće parkiralište u srcu grada.

Izgradnja besplatnog parkinga za više od 500 automobila prvi je u nizu investicionih projekta koji početkom građevinske sezone realizuje Opština.

Plato je asfaltiran juče, a gradonačelnik Dragan Krapović najavio je izgradnju parkirališta kod groblja i nekoliko ulica.

“Od one u naselju Komoševina, do one kod stadiona Lugovi. Odmah po početku građevinske sezone u Budvi krenuli smo sa radovima na unapređenju infrastrukture u gradu. Kao što je najavljeno iz Sekretarijata za komunalno stambene poslove, tokom narednih mjeseci završićemo sve započete investicije, a istovremeno odmah u 2018. još agilnije nastavljamo radove na unapređenju infrastrukture”, kazao je on “Vijestima”.

On je rekao da je u planu i završetak kružnog toka kod hotela „Park“, na izlazu iz Budve.

“Kao što smo obećali, značajni radovi na lokalnoj putnoj mreži slijede u Petrovcu. Izgradićemo nekoliko kružnih tokova u Petrovcu, Budvi i Bečićima, kao i atmosferske kanale koji bi trebalo da riješe problem odvoda atmosferskih voda u centru Budve. Vrlo brzo počinju radovi na potpunoj reparaciji kanalizacionog ispusta u Petrovcu, kako se ne bi ponavljale sramne scene izlivanja fekalija usred turističke sezone, što je bio slučaj prethodnih nekoliko godina“.

Krapović je ocijenio da su efekti rada lokalne uprave već i te kako vidljivi na terenu, a da tek u 2018. očekuje veće, vrednije i hrabrije iskorake.

“Moramo znati da je, što se tiče finansija, ova godina bila sanaciona. Svi vidovi infrastrkture u Budvi su nažalost zapušteni, zato je prioritet svih prioriteta ove vlasti da se oni učine što kvalitetnijim. Sekretarijati za investicije i komunalno-stambene poslove već sada rade planove za narednu godinu. Naravno, nemamo neograničena sredstva, ali nakon osnovne finansijske konsolidacije sada je vrijeme da ulažemo u infrastrukturu i da građanima i privredi obezbijedimo ono što su davno trebali i zaslužili da imaju“.

Bonus video: