Asfaltirano 2,5 kilometra puta od Semolja do Javorja

Zahvaljujući asfaltu, nadaju se da će više turista poželjeti da vidi planinu, ali i da probaju kvalitetenu domaću hranu koju proizvode tamošnji poljoprivrednici
89 pregleda 0 komentar(a)
put Javorje, Foto: Privatna arhiva
put Javorje, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 01.12.2017. 20:55h

Taj, kako kažu stočari, izuzetno važan projekat, inicirao je Odbor za razvoj i ulaganje u planinu Javorje, a relizuje ga Direkcija za javne radove.

“Dva i po kilometra asfalta na planini je veliko ohrabrenje i za nas koji živimo ovdje, ali i za sve ostale koji vole planinu. Ovo je za nas veliko iznenađenje, ali i veliko zadovoljstvo i bogatstvo. Takođe, veliko je i ograbrenje za sve stočare“, kažu u Gornjoj Morači.

Ističu kako je ta dionica puta važna i za turizam.

Sa planine Javorje koja je, kako tvrde, još nedovoljno valorizovana, vidi se i Sinjavina i Durmitor.

Zahvaljujući asfaltu, nadaju se da će više turista poželjeti da vidi planinu, ali i da probaju kvalitetenu domaću hranu koju proizvode tamošnji poljoprivrednici.

Radoje Baošić iz Odbora za razvoj i ulaganje u planinu Javorje kaže da je putna infratsruktura uslov za ostale projekte:

“Ovo je prava pozivnica za poljoprivrednike, stočare, ali i turističke radnike. Ima prostora i za seoski turizam i za saradnju sa turističkim agencijama i organizaciju agencijskih tura. Planiramo i brojne ostale aktivnosti, a prioritrete ćemo dogovoriti sa mještanima Gornje Morače kako bi nadležnim ministarstvima ponudili prave projekte”.

Bonus video: