ASK: Pustili smo Čabarkapu da kasni sa dostavljanjem imovinskog kartona

“Vijesti” su ranije objavile da Gavrilo Čabarkapa nije do kraja marta dostavio karton, kako je propisano Zakonom o sprečavanju korupcije, nego gotovo mjesec kasnije
879 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: ASK
Ilustracija, Foto: ASK

Agencija za sprečavanje korupcije potvrdila je da je član Savjeta ASK Gavrilo Čabarkapa nakon isteka zakonskog roka dostavio redovan godišnji imovinski karton, ali da je za to imao njeno odborenje.

“Vijesti” su ranije objavile da on nije do kraja marta dostavio karton, kako je propisano Zakonom o sprečavanju korupcije, nego gotovo mjesec kasnije.

“ASK, je kao i u drugim slučajevima koji su diktirani vanrednim okolnostima i koji predstavljaju izuzetak u praksi ovog državnog organa, uvažila dopis bivšeg člana Savjeta ASK od 29. marta, kojim je obavijestio Agenciju da iz opravdanih razloga i objektivnih okolnosti nije u mogućnosti da dostavi Agenciji redovni godišnji izvještaj o prihodima i imovini do 31. marta i da će to učiniti do kraja aprila”, kazali su iz institucije na čijem je čulu Sreten Radonjić.

Skupština Crne Gore nedavno je izabrala Čabarkapu i još četiri osobe - Zlatka Vujovića, Momčila Radulovića, Goranku Vučinić i Rifata Hadrovića za članove Savjeta Agencije.

Sjednica Savjeta, na kojoj će biti izabran njegov predsjednik, biće održana 20. avgusta.

Bonus video: