Atlas Grupa: Preduzeli smo sve da saniramo posljedice izlivanja mazuta

Iz Atlas grupe su naveli da je ekološki inspektor sačinio zapisnik u kome je konstatovano da je došlo do neovlašćenog skidanja ventila usljed čega je mazut počeo da curi, i naložio čišćenje terena i pražnjenje rezervoara sa preostalim mazutom
74 pregleda 2 komentar(a)
staklenici izlivanje mazuta, Foto: Zoran Đurić
staklenici izlivanje mazuta, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 19.11.2014. 16:24h

Atlas grupa preduzela je sve aktivnosti da sanira posljedice izlivanja mazuta iz rezervoara u Golubovcima, i, kako su kazali, očekuju da će kompletna sanacija terena biti završena u narednih par dana.

U saopštenju Atlas grupe navodi se da su ih iz Gradske opštine Golubovci u ponedjeljak obavijestili da je došlo do izlivanja određenene količine mazuta iz rezervoara koji se nalazi na zemljištu u vlasništvu Atlas Mont fonda, a koji je pripadao nekadašnjoj firmi Staklenici.

"Odmah po prijemu informacije kolege su se uputile na lice mjesta gdje su zatekli ekološkog inspektora. Potom smo obavijestili Upravu policije da je došlo do izlivanja mazuta usled neovlašćenog, nestručnog i nasilnog skidanja ventila sa rezervoara u kome je bio smješten mazut", kaže se u saopštenju.

Navodi se da pregledom terena nijesu pronađeni djelovi skinutih predmeta sa rezervoara.

Iz Atlas grupe su naveli da je ekološki inspektor sačinio zapisnik u kome je konstatovano da je došlo do neovlašćenog skidanja ventila usljed čega je mazut počeo da curi, i naložio čišćenje terena i pražnjenje rezervoara sa preostalim mazutom.

"Navedenim poslovima smo odmah pristupili angažovanjem firme Hemosan o svom trošku, koji su pristupili čišćenju terena i pražnjenju rezervoara sa preostalim mazutom. Pravovremenom reakcijom sprječeno je odlivanja mazuta u lokalne potoke i Skadarsko jezero", kaže se u saopštenju.

U Atlas grupi očekuju da će kompletno saniranje terena biti završeno u narednih par dana.

"Takođe, sve potrebne analize zemljišta i vode koje sprovodi Centar za ekotoksikološka ispitivanja biće odrađene o našem trošku", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je Atlas grupa, zbog predostrožnosti, obezbjedila dovoljne količine flaširane vode za potrebe škole.

"Uz žaljenje i izvinjenje mještanima okolnih kuća zbog neprijatnosti koje su nastale usljed ovog događaja, i konstataciju da nijesmo bili upoznati sa činjenicom da se određene količine mazuta nalaze u rezervoaru, saopštavamo da smo preduzeli sve aktivnosti u cilju saniranja posljedica izlivanja mazuta i da činimo sve da se one okončaju u što kraćem roku", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: