Autobusi neće moći kroz grad: Opet od cetinjskih semafora pješke

Autobuski prevoznici iz Danilovgrada tvrde da im je najavljeno da od ponedjeljka neće smjeti putnike da voze kroz glavni grad
94 pregleda 10 komentar(a)
kombi, Danilovgrad, Foto: Zoran Đurić
kombi, Danilovgrad, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 14.06.2015. 06:34h

Danilovgrađani i Nikšićani koji svakodnevno autobusom putuju u Podgoricu, od ponedjeljka će ponovo biti na mukama jer će od cetinjskih semafora do odredišta morati pješke ili taksijem, što će ih izložiti dodatnom trošku.

To su kazali autobuski prevoznici iz Danilovgarada koji tvrde da im je najavljeno da od 15. juna neće smjeti putnike da voze kroz glavni grad.

Takva odluka stigla je nepunih devet mjeseci nakon što su isti problemi sa korišćenjem maršrute kroz Podoricu privremeno riješeni.

Jedan od vozača Novica Tomić rekao je “Vijestima” da su autobuse iz Danilovgrada i Nikšića tokom prethodne sedmice zaustavljali službenici Komunalne policije i usmeno ih obavještavali o novim pravilima.

“Niko nije dobio pismenu odluku, samo su nas zaustavljali i obavještavali da od 15. juna putnike ne smijemo uvoziti dalje od cetinjskih semafora, već da odatle ka autobuskoj stanici moramo ići Ulicom Vojisavljevića, okolo Zabjela. Rekli su nam da će oni koji od semafora krenu ka Delti, Duvanskom kombinatu, pa preko Krivog mosta biti kažnjavani i da će nam oduzimati vozila”, kazao je on.

Načelnik Komunalne policije Goran Janković juče nije želio da govori o novoj odluci

Tomić kaže da će to donijeti nevolje putnicima, koji će od semafora morati da pješače do odredišta ili da plaćaju taksi, što će ih izlagati dodatnom trošku.

Danilovgrađanin koji zbog posla svakodnevno dolazi u Podgoricu kazao je “Vijestima” da “Glavni grad ponovnim progonom pokazuje nehuman odnos prema komšijama”.

“Da li neko od njih, prije donošenja ovakvih odluka, razmišlja o tome koliko zagorčavaju život običnom čovjeku, koji nema novca da se svakodnevno automobilom vozi do Podgorice? Možda neki od nas koji smo prinuđeni da radimo u drugoj opštini jedva izdvajamo novac za autobusku kartu.. Ako bi nas primorali da se vozimo zaobilaznicom morali bi i da, pored cijene karte, plaćamo i taksi, ili da po ovom žaropeku pješačimo od cetinjskih semafora do radnih mjesta. Da li su se zapitali kako će, recimo, neka baka koja krene kombijem na pregled u Klinički centar stići do ljekara?”, pitao je jedan od putnika, koji je insistirao na anonimnosti.

Dodao je da očekuje da se u rješavanje problema koji dotiče veliki broj Danilovgrađana uključi i lokalna vlast.

Načelnik Komunalne policije Glavnog grada Goran Janković juče, u telefonskom razgovoru, nije želio da odgovori na pitanja o novoj odluci.

On je novinara “Vijesti” uputio da pitanja pošalje elektronskom poštom Birou Glavnog grada, ali odgovori do zaključenja ovog broja lista nijesu stigli.

Bonus video: