Izvršni direktor ŽPCG se izvinio zbog prostačke poruke

Babić, po svemu sudeći, neće podnijeti ostavku, što je od njega tražio Sindikat nakon prepiske na vajberu
23489 pregleda 20 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović
Ilustracija, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović
Ažurirano: 02.06.2019. 08:42h

Izvršni direktor Željezničkog prevoza Crne Gore Nenad Babić po svemu sudeći neće podnijeti ostavku koju je tražio jedinstveni Sindikat radnika tog preduzeća, zbog neprimjerene poruke koju je uputio koleginici u prepisci na vajberu.

Portparolka preduzeća Amina Murić odgovorila je “Vijestima” da je Babić greškom poslao poruku na pogrešnu adresu, da ju je obrisao čim je poslao i izvinio se članovima vajber grupe.

Navodi i da svi dobronamjerni koji ga poznaju znaju da je poruka greškom upućena, a da je koleginica iz grupe zloupotrijebila grešku koja se mnogima događa.

Nakon što je žena u vajber grupi poslala poruku kojom obavještava da je normalizovan saobraćaj na pruzi, Babić je odgovorio sa: “J...š li se noćas?”.

U prepisci dostavljenoj “Vijestima” ne vidi se da li je komunikacija nastavljena nakon neprimjerene poruke.

Iz Sindikata su u dopisu upućenom Babiću naveli da pozicija koju pokriva “jednostavno ne dozvoljava ovakvo ponašanje”.

“Jer odgovornost Vašeg radnog mjesta kao izvršnog direktora državnog preduzeća ne dozvoljava da ga Vi i dalje pokrivate. Skandal koji ova poruka povlači će u ogromnoj mjeri uticati na, prije svega, ugled našeg preduzeća, a time i na ogroman pritisak i osudu javnosti i na samo funkcionisanje preduzeća”.

Murićeva je “Vijestima” odgovorila da nije tačno da je poruka upućena bilo kome u preduzeću, već da je greškom poslata vajber grupi koju čini menadžment Željezničkog prevoza.

Ona navodi da se Babić ujutro na kolegijumu izvinio i svim članovima tog tijela.

“S obzirom na to da je istog momenta izvinjenje upućeno svim članovima grupe i da je izvinjenje ujutro na kolegijumu upućeno članovima kolegijuma, izvršni direktor je svjestan greške koja mu se dogodila. Dobronamjerni članovi kolegijuma su imali razumijevanje i, što je najvažnije, bili sigurni da poruka nije bila upućena nikome iz grupe”, navela je ona u odgovoru “Vijestima”.

Bonus video: