Bajramske čestitke Vujanovića, Đukanovića, SNP-a, Pozitivne...

119 pregleda 0 komentar(a)
Kuran, Foto: Rojters
Kuran, Foto: Rojters
Ažurirano: 07.08.2013. 18:40h

Predsjednik Crne Gore, Filip Vujanović, čestitao je Ramazanski bajram građanima islamske vjeroispovijesti, starješinstvu i Reisu Islamske vjerske zajednice Rifatu Fejziću.

Vujanović je u čestitki naveo da je uvjeren da će "ispunjenjem uzvišenih duhovnih vrijednosti, koje donosi plemenita simbolika mjeseca Ramazana, radost obasjati sve domove".

"Neka to bude podsticaj multinacionalnoj i multikonfesionalnoj harmoniji koje su naše trajno dobro i garant sveopšteg napretka naše Crne Gore i svih njenih građana", zaključuje su u čestitki.

Đukanović: Nastavljamo s gradnjom tolerantnog društva

Premijer Milo Đukanović čestitao je Ramazanski Bajram reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu Fejziću i svim građanima islamske vjeroispovijesti.

Đukanović je naveo da "tradicionalno u ovim prazničnim danima, afirmišući neprolazne vrijednosti zajedničkog duhovnog života, šaljemo jasne poruke za budućnost, da su ljubav, sloga, jedinstvo i solidarnost put činjenja dobrih djela kojim doprinosimo opštem napretku".

"Neka nas one ohrabre da objedinimo snage u susret predstojećim izazovima, nastavljajući da gradimo društvo međusobnog uvažavanja, tolerancije, suživota i sloge“, poručio je Đukanović.

Čestitku povodom nastupajućeg Bajrama Fejziću, svim vjerskim službenicima i građanima islamske vjeroispovjesti uputio je i ministar za ljudska i manjinska prava Suad Numanović.

On je naveo da je poruka Bajrama univerzalna poruka ljubavi upućena svim ljudima dobre volje, koja treba da unese mir u domove vjernika i unaprijedi tolerancijiu i razumjevanje u crnogorskom društvu.

„Upravo plemenita simbolika ovog velikog praznika treba da nam bude podsticaj da gradimo društvo humanosti, ravnopravnosti i solidarnosti na dobro svih građana Crne Gore“, kaže se u čestitki Numanovića.

Čestitke SNP, Pozitivne i LP

Predstavnici Socijalističke narodne partije (SNP), Pozitivne Crne Gore i Liberalne partije (LP) čestitali su predstojeći Ramazanski bajram reisu Rifatu Fejziću i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti.

Predsjednik SNP-a Srđan Milić poželio je vjernicima da bajramske dane proslave u radosti, sreci i zdravlju.

"Verujem da su vas prethodni dani svetog mjeseca Ramazana, tokom posta duhovno ojačali i da ćemo zajedno, kroz razumijevanje, zajedništvo i toleranciju, unaprijediti tradicionalne i ljudske vrijednosti našeg društva", navodi se u čestitki Milića.

Lider Pozitivne Darko Pajović poželio je vjernicima da, nakon mjeseca posta i iskušenja, bajramski praznik provedu u miru, zdravlju i dobrom raspoloženju sa porodicama, prijateljima i komšijama.

„Obaveza svih nas, građana Crne Gore, je da u budućnosti njegujemo toleranciju, razumijevanje i solidarnost, kako bi generacije koje dolaze naučile da žive u slozi i različitostima koje predstavljaju bogatstvo svakog građanskog društva“, poručio je Pajović.

Predsjednik LP Andrija Popović kazao je da vjeruje da će se u Crnoj Gori i dalje njegovati razumijevanje i harmonija uz izgradnju zajedničkog života i budućnosti.

“Svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti čestitam Ramazanski bajram, sa željom da ga provedete u miru, zdravlju, radosti, slozi i ljubavi”, navodi se u čestitki Popovića.

Bonus video: