Bakondi: Mađarska moguća meta terorista

Mađarska vlada svaku informaciju o potencijalnim prijetnjama shvata ozbiljno i "ne misli da ne može da bude i novih terorističkih prijetnji", naveo je Bakondi
77 pregleda 0 komentar(a)
Mađarska zastava, Foto: Shutterstock
Mađarska zastava, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 04.04.2016. 18:22h

Mađarska vlada će zatražiti od SAD informacije o upozorenju Centralne obaveštajne agencije (CIA) u kom se navodno Budimpešta pominje kao moguća meta terorista, izjavio je danas savjetnik premijera na nacionalnu bezbjednost Đorđ Bakondi.

Bakondi je reagovao na pisanje poljskog lista "Žečpospolita" da je CIA upozorila poljske nacionalne bezbjednosne službe na potencijalne prijetnje Varšavi, Berlinu i Budimpešti.

Pozivajući se na nezvanične medijske izvještaje, poljski list je naveo da je CIA polovinom marta upozorila na moguće paralelne terorističke prijetnje "tokom masovnih događaja"u ta tri grada.

Bakondi je za mađarsku agenciju MTI kazao da vlada nije dobila zvaničnu informaciju o prijetnjama i da je za to saznala iz poljskog lista.

Mađarska vlada svaku informaciju o potencijalnim prijetnjama shvata ozbiljno i "ne misli da ne može da bude i novih terorističkih prijetnji", naveo je Bakondi.

On je dodao da vlasti čine sve da zaštite građane.

Upitan da li će upozorenje na opasnost od terorizma biti povišeno u Mađarskoj, Bakondi je odgovorio da bi to bilo preuranjeno i da vlada traži dodatne informacije prije donošenja odluke.

On je ukazao da je ovo slična situacija kao onda kada se ime Mađarske pojavilo zajedno sa Portugalijom kao moguća meta na sajtu Islamske države .

Bonus video: