Banka hrana apeluje: Pomozite Bojovićima

Iz Banke hrane ističu da je porodici Bojović ukinuta socijalna pomoć od 60 eura koliko su imali
55 pregleda 6 komentar(a)
Banka Hrane, Bojovići, Foto: Banka hrane
Banka Hrane, Bojovići, Foto: Banka hrane
Ažurirano: 23.10.2013. 19:47h

Banka hrane Crne Gore apelovala je na Ministartsvo rada i socijalnog staranja, odnosno na direktora direktorijata za socijalno staranje i dječju zaštitu Gorana Kuševiju, da obezbijedi pomoć sa desetočlanu porodicu Bojović iz danilovgradskog sela Donji Zagarač.

Desetočlana porodica Bojović živi u veoma lošim uslovima, njihova kuća se urušava, socijalna pomoć im je ukinuta zbog toga što su vlasnici imanja od koga realno ne mogu da žive. Otac i muž porodice trenutno se nalazi na liječenju, pojasnili su iz Banke hrane.

Iz Banke hrane ističu da je porodici Bojović ukinuta socijalna pomoć od 60 eura koliko su imali, jer po novom zakonu kao vlasnici poljoprivrednog zemljišta nemaju pravo na bilo koji vid pomoći, pa ni na besplatne udžbenike.

"Djeca , iako dobri đaci u septembru nisu krenuli u školu. Zahvaljujući direktoru škole Opština Danilovgrad im je obezbijedila knjige.

Porodica Bojović se trenutno nalazi u veoma teškom položaju - kuća im se urušava, hrane nemaju, nikakvih prihoda nemaju, otac porodice se nalazi na liječenju. Apelujemo na hitno ažuriranje spiskova Centara za socijalni rad, kako bi pomoć dobile porodice koje zaista od nje isključivo i žive", pojasnili su iz Banke hrane.

U pismu upućenom Kuševiji, istakli su da je direktor Osnovne škole "Blažo Mraković" iz danilovgradskog sela Zagarač, Radovan Djuričković, kontaktirao Banku hrane i zamolio za pomoć porodici Bojović.

Škola se ponudila da bude posrednik u donaciji, jer Banka hrane ne može direktno pomoći ugroženim porodicama, pojasnili su oni.

"Šestoro djece iz ove porodice dolazi u školu gladno", Djuričković.

U pismu oni istOni naglašavaju da je uz podršku ekipe Dnevnih novina "Dan" Bojovićima odmah stigla pomoć.

"Nadamo se da smo barem na kratko smanjili muke porodice Bojovic. Kako kaze direktor škole -to su djeca koja vole da uče. Makar zbog njih pomozite ovoj porodici da izađe iz čeljusti siromaštva", apelovali su iz Banke hrane.

Bonus video: