Bar i Ulcinj deponiji duguju 1,6 miliona eura

"To je značajan dug i tome ću, kao odgovorno lice, morati posvetiti pažnju”
95 pregleda 0 komentar(a)
Demokratski front, Foto: Radomir Petrić
Demokratski front, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 21.09.2017. 19:47h

Komunalna preduzeća Ulcinja i Bara duguju 1,6 miliona eura za odlaganje otpada na međuopštinskoj sanitarnoj deponiji Možura, saopšteno je juče na Skupštini opštine Bar.

U nastavku sjednice započete još 29. juna, direktor preduzeća „Možura“ Dragan Simović kazao je da je deponija u 2016. prihvatila 68.000 tona otpada iz Bara, Ulcinja, Budve, Tivta i Kotora, dva odsto više nego u 2015. i tri preko plana.

Od toga, po 23.000 tona stigle su iz Bara i Budve.

“Ukupan prihod bio je 1,08 miliona eura, a dobit 650.000 eura. Potraživanje je 1,6 miliona i to isključivo od komunalnih preduzeća, odnosno opština Bar i Ulcinj, a Budva i Kotor su dug izmirili u prvom kvartalu ove godine. To je značajan dug i tome ću, kao odgovorno lice, morati posvetiti pažnju”, rekao je Simović.

Izvještaji o poslovanju u 2016. „Možure“ i ostalih opštinskih preduzeća - “Komunalne djelatnosti“, “Vodovod i kanalizacija“, “Lovstvo“, JP kulturni centar, Turističke organizacije Bar, “Sportsko rekreativni centar“ - usvajani su bez rasprave i bez uzdržanih i glasova protiv, jer u sali uglavnom nije bilo odbornika opozicije.

Prije početka rasprave, odbornici DF-a napustili su sjednicu u znak protesta zbog „otvorene represije režima nad članovima DF“, a za njima je potom izašla i većina ostalih opozicionara.

“Fingiranje takozvanog državnog udara i sramno farsično suđenje liderima opozicije epilog dobija u postepenim hapšenjima lidera DF, njihove djece, članova i aktivista. Nećete nas uplašiti, a još manje ućutkati, svaka je tiranija jednom pala”, rekao je predsjednik Odborničkog kluba DF-a Dejan Đurović.

Osman Subašić (SDP) ocijenio je da je deplasirano u trećem kvartalu 2017. raspravljati o materijalima iz 2016.

Predsjednik SO Radomir Novaković (PCG) zahvalio je menadžmentu i radnicima Komunalnog preduzeća, jer su “uradili veoma bitan posao za grad i spriječili da ne doživi katastrofu kao neki drugi u okruženju“.

Bonus video: