Bar: Iz mora izvučene boce, gume i bicikl

Sav izronjeni otpad u saradnji sa barskim preduzećem Komunalne djelatnosti odvezen je na sanitarnu deponiju
108 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 10.09.2014. 17:49h

Prvi put u ovom vijeku, a moguće i od 1985. od kako preduzeće postoji, u akvatorijumu barske marine sprovedena je opsežna višednevna akcija uklanjanja kabastog otpada sa morskog dna.

U organizaciji akcionarskog društva Marina, ronioci kluba “Scuba Quest”, jahting kluba “Jug” i “Free divers” tri dana su na gatove izvlačili odbačene automobilske gume svih profila, plastične i staklene flaše, limenke i dotrajale konope, a izronio je čak i jedan bicikl.

“Posao koji je obavljen bio je više nego naporan, ali entuzijazam i volja kod svih učesnika od početka do kraja bili su na nivou“, rekao je juče “Vijestima” Duško Milić, šef komercijalno-tehničkog sektora AD Marina Bar.

Sav izronjeni otpad u saradnji sa barskim preduzećem Komunalne djelatnosti odvezen je na sanitarnu deponiju.

Cilj ove akcije, ističu u barskom preduzeću, bio je da se doprinese čistoći mora i životne okoline.

Čišćen je akvatorijum do pet i po metara dubine, a angažman svih učesnika akcije, rekao je Milić, i pored velikog napora pa i rizika koji u ovakvim situacijama uvijek postoji, bio je isključivo na volonterskoj osnovi.

“Kao krajnji rezultat, poslije ovakvih slika viđenih na gatovima poslije akcije ronilaca, očekujemo bar minimalno podizanje ekološke svijesti građana, a ovakve akcije mi će stalno organizovati”, rekao je Milić.

Galerija

Bonus video: