Bar: Održan koncert “Grad je širok kao more”

U organizaciji TO Bar, muzičari iz Bara izvodili su pjesme iz NOB-a i poslijeratnog perioda obnove Jugoslavije
0 komentar(a)
Koncert Bar, Foto: Radomir Petrić
Koncert Bar, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 25.11.2017. 09:20h

U punoj sali Doma kulture sinoć je u sklopu proslave Dana Opštine, 24.novembra - održan koncert “Grad je širok kao more”.

U organizaciji TO Bar, muzičari iz Bara izvodili su pjesme iz NOB-a i poslijeratnog perioda obnove Jugoslavije. U prvom dijelu programa nastupili su dječiji hor Muzičke škole , hor “Antivari Musica”, dirigent Miro Kruščić, soprani Aleksandra Vojvodić i Bojana Pejanović, glumac Danilo Čelebić i recitatorka Radmila Škuletić. Pjevane su “Po šumama i gorama”, “Zemljo moja”, “Konjuh planinom”, “Leši kapetan”, “Bella ciao”, “Teče Tara”, “Oj đevojko drugarice”, ”Herojeva majka”, ”Iskra vječnog plamena” i “Računajte na nas”.

U drugom dijelu, grupa Akademia izvela je u rokerskim aranžmanima temu “Otpisani”, te “Bandiera rosa”, “Bilećanka”, “Budi se istok i zapad”, “Nek’ nas sjete ove slike”, “ Pljuni i zapjevaj moja Jugoslavijo”. “Akademci” su svirali i “Hej brigade”, “Konjuh planinom”, “Igra rokenrol cela Jugoslavija”, “Bella ciao” “Montenegro jazz” i nezvaničnu gradsku himnu “Grad je širok kao more”.

Bonus video: