Bar: Oštrije kazne zbog otpada i preglasne muzike

“Shodno Zakonu o turizmu i ugostiteljstvu počeli smo postavljanje limitatora za jačinu zvuka u ugostiteljskim objektima, i prvi je u kafeu “As” u Ulici obala Iva Novakovića u Sutomoru"
785 pregleda 0 komentar(a)
Svakodnevni prizor u Sutomoru, Foto: Radomir Petrić
Svakodnevni prizor u Sutomoru, Foto: Radomir Petrić

Barska Komunalna policija najavila je oštriju politiku sankcionisanja nelegalnog odlaganja otpada.

Ističući da je u toku pojačana kontrola odlaganja otpada van mjesta gdje je to predviđeno, iz ove opštinske službe su saopštili da su već sankcionisali više osoba zbog nepropisnog odlaganja kabastog i drugog otpada, te da će to nastaviti prema svim onima “koja ne budu vodila računa o čistoći našeg grada”.

“Shodno Zakonu o turizmu i ugostiteljstvu počeli smo postavljanje limitatora za jačinu zvuka u ugostiteljskim objektima, i prvi je u kafeu “As” u Ulici obala Iva Novakovića u Sutomoru. U narednom periodu nastavićemo postavljanje limitatora u svim ugostiteljskim objektima koji budu koristili akustične i elektroakustične uređaje sa dodatnim ozvučenjem u ugostiteljskom objektu i van njega. U koordinaciji sa Upravom za inspekcijske poslove, redovnim komunalnim nadzorom detaljno ćemo kontrolisati auto taksi prevoz i sankcionisati sve preduzetnike koji obavljaju tu djelatnost bez potrebne dokumentacije, sa akcentom na posjedovanje posebnih registarskih tablica BR TX, kako je propisano Odlukom o auto-taksi prevozu na teritoriji opštine Bar”, naveli su iz barske Komunalne policije.

Iz te službe su uputili apel svim građanima da poštuju propise, te da komunalni i drugi otpad odlažu u namjenske posude.Sve one koji odlažu otpad van tog mjesta mogu prijaviti na broj kol centra Komunalne policije 060 000 800.

Bonus video: