Bar: Počelo uređivanje školskog dvorišta

"U ovom dijelu, treba da bude okončano grubo ravnanje terena, rušenje staza od armiranog betona, mašinski iskop zemlje, popravljena oštečenja na malom amfietatru"
2258 pregleda 3 komentar(a)
Počela rekonstrukcija: Danas u Baru, Foto: Radomir Petrić
Počela rekonstrukcija: Danas u Baru, Foto: Radomir Petrić

Radnici nikšićkog konzorcijuma počeli su danas rasčišćavanje nesuđenog gradilišta dječijeg vrtiča u dvorištu barskih srednjih škola, koje su građanski aktivisti odbranili u barskoj „čempres revoluciji“, izborivši se za novu lokaciju vrtića. Predstavnici Građanske inicijative (GI) saopštili su „Vijestima“ da se radi o prvoj fazi uređenja dvorišta, shodno dogovoru koji je postignut sa Opštinom Bar i Direkcijom javnih radova.

Iako je prvobitno ova faza obuhvatala parterno hortikulturno uređenje, od toga se prema navodima iz GI odustalo i prvu fazu sada čine "grubi“ radovi.

"U ovom dijelu, treba da bude okončano grubo ravnanje terena, rušenje staza od armiranog betona, mašinski iskop zemlje, popravljena oštečenja na malom amfietatru. Slijede i demontaža obje ograde, uklanjanje svih privremenih gradilišnih objekata, sječa drveča niskog kvaliteta , vađenje panjeva i njihov odvoz na deponiju, rezanje suvih grana postoječeg drveća", rekla je „Vijestima“ Aleksandra Leković (GI).

Ona je dodala da će sadnja čempresa i ruzmarina u dvorištu biti obavljena njegovim rubom, odnonsn, sa sjeverne i istočne strane, a ne kako je prvobitno najavljivano po cijelom dvorištu.

Bonus video: