Barani čistili plaže - Vijesti.me
"ZA JOŠ LJEPŠE OBALE"

Barani čistili plaže

U akciji je učestvovalo preko 500 učenika svih škola sa područja opštine Bar

Svjetski Dan planete Zemlje Turistička organizacija Bar obilježila je velikom akcijom "Za još ljepše obale", čiji je cilj bio da poveća svijest građana o zaštiti i očuvanju životne sredine, uporedo sa sveobuhvatnim čišćenjem plaža na morskoj i jezerskoj obali.

"U akciji je učestvovalo preko 500 učenika svih škola sa područja opštine Bar. Pored njih, plaže su čistili i izviđači Bara, a akciju pomogli i podržali Opština Bar, JP "Komunalne djelatnosti", JP "Morsko dobro", NP "Skadarsko jezero" i oko 80 privrednika i pojedinaca. Očišćena su 22 lokaliteta i sakupljene 852 vreće otpada u Čanju, Maljeviku, Sutomoru, Črvanju, Ratcu, Crvenoj plaži i na šest plaža od Ratca do Šušanja, zatim u samom Šušanju, na Topolici, Dobroj Vodi, Utjehi, Murićima, kao i Ostrosu, Virpazaru i Starom Baru", rekla je nakon akcije Neda Ivanović, direktorica TO Bar.

Po završetku čišćenja, TO Bar je organizovala koncert na gradskoj plaži na kojem su učesnike i goste zabavljati Akademia band, Ema Čivović i Padrino band.

"U sklopu akcije animirani su i vlasnici hotela, restorana, kafića i privatnih kuća da očiste i urede svoje zelene površine, terase i dvorišta, kako bi obilježili 22. april, spremno dočekali turističku sezonu i opravdali imidž najčistijeg grada", zaključila je Ivanović.