Barani čistili plaže

U akciji je učestvovalo preko 500 učenika svih škola sa područja opštine Bar
71 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 22.04.2016. 19:47h

Svjetski Dan planete Zemlje Turistička organizacija Bar obilježila je velikom akcijom "Za još ljepše obale", čiji je cilj bio da poveća svijest građana o zaštiti i očuvanju životne sredine, uporedo sa sveobuhvatnim čišćenjem plaža na morskoj i jezerskoj obali.

"U akciji je učestvovalo preko 500 učenika svih škola sa područja opštine Bar. Pored njih, plaže su čistili i izviđači Bara, a akciju pomogli i podržali Opština Bar, JP "Komunalne djelatnosti", JP "Morsko dobro", NP "Skadarsko jezero" i oko 80 privrednika i pojedinaca. Očišćena su 22 lokaliteta i sakupljene 852 vreće otpada u Čanju, Maljeviku, Sutomoru, Črvanju, Ratcu, Crvenoj plaži i na šest plaža od Ratca do Šušanja, zatim u samom Šušanju, na Topolici, Dobroj Vodi, Utjehi, Murićima, kao i Ostrosu, Virpazaru i Starom Baru", rekla je nakon akcije Neda Ivanović, direktorica TO Bar.

Po završetku čišćenja, TO Bar je organizovala koncert na gradskoj plaži na kojem su učesnike i goste zabavljati Akademia band, Ema Čivović i Padrino band.

"U sklopu akcije animirani su i vlasnici hotela, restorana, kafića i privatnih kuća da očiste i urede svoje zelene površine, terase i dvorišta, kako bi obilježili 22. april, spremno dočekali turističku sezonu i opravdali imidž najčistijeg grada", zaključila je Ivanović.

Galerija

Bonus video: