Barani ogorčeni: Nova trafostanica mjesecima ne radi, bez struje 10 hiljada ljudi

"Razumni smo ljudi, niko od nas ne želi da se tehničari pri vjetru od 140 kilometara na sat penje na stub i rizikuju svoj život, ali, rezultat naših trodnenvih muka leži ne u snažnoj buri koja teroriše cijeli Bar od četvrtka uveče, već u nesposobnosti menadžmenta barske Elektrodistribucije i zato zahtijevamo njihovu odgovornost", rekao je „Vijestima“ Zoran Vojvodić, predsjednik Odbora MZ
72 pregleda 0 komentar(a)
Bar nevrijeme, Foto: Radomir Petrić
Bar nevrijeme, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 07.01.2017. 19:45h

Večeras nešto nakon 17 sati, Sutomore je dobilo struju bez koje je bilo od četvrtka uveče. Tehničari su velikim naporima i pod konstantnim udarima bure koja i dalje svom snagom tuče Bar, uspjeli da u Hah Nehaju otklone kvar na dalekovodu.

Na drugom kraju opštine, u Starom Baru, bez struje su do 19.30 bili mještani Čeluge, Tombe i Zaljeva, njih oko dvije hiljade. Sekretar MZ Stari Bar Đuro Perčobić kazao je „Vijestima“ ranije da je situacije postala nepodnošljiva.

Perčobić je potvrdio „Vijestima“ da je struja konačno stigla i u ovaj dio Starog Bara, dodajući da mještani ne odustaju od inicijative da se zbog pretrpljene štete organizuju i pridruže tužbi koju spremaju u susjednoj MZ Bar II.

"U ovom vijeku još nikada se nije desilo da zaredom ovoliko dana budemo bez struje, i to još sad, usred najjače zime. Niko od nas ne želi da se radnici elektrodistribucije povrijede, znamo da je riskantno da se po ovakvom vjetru radi na terenu, ali, među mještanima je zaista veliko nezadovoljstvo, da ne kažem i bijes, zbog svega ovoga", rekao je Perčobić koji je i sam bio bez struje od četvrtka uveče.

On je dodao da i pored svih pokušaja ne uspijeva da iz barke Elektrodistribucije (EDB) dobije zvanične infomacije koje bi mogao da prenese mještanima, te da je u neformalnom kontaktu doznao da tokom Božićnih praznika EDB ima samo jedan dežurni tim sa dvojicom radnika.

"To je zaista ne malo, nego premalo, jer, kako stvari stoje, mi do ponedjeljka nemamo čemu da se nadamo. Mještani koji su redovni platiše usluga EPCG žele da pokrenu peticiju da nam se za ovoliko dana koliko nismo bili priključeni na mrežu uračuna neka vrsta naknade, ili smanjenja računa", zaključio je Perčobić.

Mještani najveće barske prigradske mjesne zajednice Bar 2, poznatije kao MZ Polje, ogorčeni su što ni treći dan nemaju struju. U ovom dijelu Bara-Polju, Čelugi i Tombi, živi između 8 i 10.000 stanovnika.

"Razumni smo ljudi, niko od nas ne želi da se tehničari pri vjetru od 140 kilometara na sat penje na stub i rizikuju svoj život, ali, rezultat naših trodnenvih muka leži ne u snažnoj buri koja teroriše cijeli Bar od četvrtka uveče, već u nesposobnosti menadžmenta barske Elektrodistribucije i zato zahtijevamo njihovu odgovornost", rekao je „Vijestima“ Zoran Vojvodić, predsjednik Odbora MZ.

Ističući da je nezadovoljstvo mještana Polja neopisivo, on je ukazao da je u Polju nedavno sagrađena nova, milion i po eura vrijedna trafostanica koja već mjesecima nije puštena u funkciju, za što još uvijek nema zvaničnog objašnjenja.

"Da je trafostanica u funkciji, naših problema ne bi bilo sa 110 kV mrežom. Ovako, oštećenjem stuba kod Mosta Božovića od vjetra preksinoć, cijeli ovaj kraj je izložen mukama koje su nezamislive za XXI vijek. Sramota je i za samu Elektrodistribuciju da se ovako ponašaju prema građanima", zaključio je Vojvodić.

Bonus video: