Baranin saznao da ima stan u Podgorici, Glavni grad: Greška, nije njegov

Rješenje o poništenju Babačiću će biti dostavljeno narednih dana poštom, naveli su iz Uprave javnih prihoda
82 pregleda 9 komentar(a)
Ismet Babačić, Foto: Anto Baković
Ismet Babačić, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 21.06.2013. 17:03h

Nakon što su mu iz Uprave javnih prihoda Glavnog grada stigli računi na ime kojih treba da plati 410 eura za porez na nepokretnosti, uz dug od 913 eura za prošlu godinu, pedesetpetogodišnji Ismet Babačić iz Dobrih voda, saznao je da je vlasnik stana u Podgorici.

“Kako da platim porez za ono što nije moje”, rekao je Babačić.

U rješenju, koji je dostavio “Vijestima“, pored iznosa za ovu godinu i duga za prethodnu, navodi se i da se stambeni prostor površine 131 kvadratnog metra nalazi na adresi Podgorica bb, kao i da je rok žalbe na rješenje 15 dana.

Prvi „ceh“ su, kazao je Babačić, već platili.

“Supruga mi se po dobijanju pisma iz Podgorice od stresa razboljela, pa mora u bolnicu. Već me zovu poznanici koji su čuli što se desilo, šale se sa mnom, pitaju kada će doći na čestitku”, rekao je Babačić.

Direktor Uprave lokalnih javnih prihoda Borivoje Marić saopštio je da je riječ o nenamjernoj grešci, zbog čega se izvinio Babačiću.

“Naknadnom provjerom, utvrđeno je da Babačić nije vlasnik ovog objekta, pa je greška ispravljena, tako što je 12. juna uprava donijela rješenje kojim se poništava prethodno izdato rješenje o porezu na nepokretnosti na ime Ismeta Babačića. Rješenje o poništenju Babačiću će biti dostavljeno narednih dana poštom. Glavni grad je više puta saopštavao da su podaci iz katastra nepokretnosti, nažalost, nepotpuni, zbog čega povremeno dolazi do ovakvih i sličnih grešaka, koje uvijek budu ispravljene”, navodi se u objašnjenju Uprave lokalnih javnih prihoda.

Bonus video: