Barović naplaćuje 20 eura za ulazak na plažu

Građani se žale da ne mogu vozilom do donjeg parkinga u Perazića dolu
706 pregleda 81 komentar(a)
Prazića do, Barović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Prazića do, Barović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 22.07.2018. 08:33h

Više građana, ali i mještana Perazića dola, prijavili su da na nekadašnjoj rampi hotela stoje ljudi koji svakome ko kolima pokušava da vozilom uđe na donji parking blizu plaže, naplaćuju po 20 eura u vidu nepečatiranih četiri kupona od po pet eura.

Prema istim informacijama, za tih 20 eura goste sljeduju i četiri “konzumacije od po pet eura”...

Kontrolori javnog preduzeća Morsko dobro, nekoliko puta su izlazili na lice mjesta, ali bi tada, prema tvrdnjama mještana, prekidano sa naplatom.

Posao je, kažu, nastavljan čim bi inspektori okrenuli leđa.

Slučaj je potom prijavljen Komunalnoj policiji, koja je, kako je “Vijestima” u toj službi juče potvrđeno, uklonila rampu.

Rekli su da je taj dio u njihovoj nadležnosti, a da su druge eventualne nepravilnosti - u nadležnosti republičkih inspekcijskih službi.

Navodno, inspektori su izlazili na teren i saopštili da je nezakonita takva naplata, ali je nekoliko građana novinaru “Vijesti” saopštilo da se i juče naplaćivao ulaz na plažu nadomak Petrovca.

U uvali Perazića dola postoje dvije plaže, jednom od njih gazduje Barović, koji je sa “Morskim dobrom zaključio ugovor”.

Kupalište ispred hotela praktično je javno.

I nakon 15 godina, hotel “As” je nedovršen.

JWPlayer video mesto

Vlada je raskinula ugovor sa crnogorsko-ruskom kompnijom “Nega turs” i hotel vratila Hotelskoj grupi Budvanska rivijera.

Taj proces još je u toku jer investitori traže odštetu.

Bonus video: