Barska skupština: Za kvadrat uspjeli da dobiju 414 eura

Osman Subašić (SDP) rekao je da je cijena od 414 eura po kvadratu “kao da je ispod te zemlje nafta, a davno je prošao građevinski bum”. Podsjetio je da je kvadratni metar prve linije pored mora na Kraljičinoj plaži bio procijenjen na 63 eura. On je ukazao da se ovako “gotovo kažnjavaju domaći investitori, za razliku od raznoraznih stranih i sumnjivih”
83 pregleda 1 komentar(a)
Bar skupština, Foto: Radomir Petrić
Bar skupština, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 02.02.2018. 20:55h

Skupština Opštine Bar usvojila odluka o prodaji placa na bulevaru, pored zgrade “Euromixa”, čime će lokalni budžet prihodovati 218.000 eura.

Sekretar za zastupanje i imovinu Vido Dabanović kazao je da je investitor Jasmin Škrielj većinski vlasnik urbanističke parcele, te da ju je sada zaokružio. On je dodao da je DUP-om predviđen objekat mješovite namjene i da je zakonska obaveza lokalne uprava “da sprovodi planski dokument”.

Osman Subašić (SDP) rekao je da je cijena od 414 eura po kvadratu “kao da je ispod te zemlje nafta, a davno je prošao građevinski bum”. Podsjetio je da je kvadratni metar prve linije pored mora na Kraljičinoj plaži bio procijenjen na 63 eura. On je ukazao da se ovako “gotovo kažnjavaju domaći investitori, za razliku od raznoraznih stranih i sumnjivih”.

Savo Vujošević (Demos) pitao je ko je procijenio zemljište, ko su članovi komisije i “da li imaju sertifikate za procjenu”.

“Parcela je potpuno čista, bez ikakvog spora. Nismo spremni da poklanjamo nekome zemljište, ovo je atraktivna lokacija na bulevaru u centru grada, a zemljište se prodaje u cilju kompletiranja parcele. Državna komisija je obavila procjenu, zainteresovani kupac je u pisanoj ponudi prihvatio cijenu. Ovo nije najveća cijena opštinskog zemljišta, i ranije smo prodavali placeve preko 400 eura za kvadrat”, odgovorio je Dabanović.

U raspravi o odluci o javnom linijskom prevozu putnika u gradskom i prigradskom saobraćaju koja je prošla sa 13 glasova za, osam protiv i četiri uzdržana, Subašić je sugerisao da se u interesu obezbjeđenja sigurnog autobuskog prevoza građana Šestana, Krajine i drugih ruralnih dijelova opštine, razmotri mogućnost formiranja “posebnog pravnog lica u Komunalnim djelatnostima”.

Vujošević je zamjerio vlastima da veoma loše organizuje lokalni saobraćaj, predloživši Opštini da sama organizuje prevoz.

“Ako je isplativ privatnicima, može i opštini”. Milenko Cebalović (SNP) je zamjerio što u tekstu odluke starost vozila “i bezbjednost prevoza” nisu na prvom mjestu.

Aleksandar Marković (DPS) je potencirao potrebu otvaranja linije od Šestana, Đuravaca i Ostrosa do Bara.

Usvojena je i odluka o kriterijumu za raspodjelu novca NVO. Sekretarka za društvene djelatnosti Olivera Vidaković rekla je da u Baru djeluje 267 NVO.

Bonus video: