Barski komunalci ogorčeni: Građani bacaju smeće na sve strane, ne stižemo da radimo redovan posao

Iz komunalnog preduzeća u svojim svakodnevnim objavama na FB stranici stalno pozivaju građane da šalju fotografije i snimke nelegalnog odlaganjha otpada na terenu, koji će uz garantovanu anonimnost „dalje biti procesuirani prema Komunalnoj policiji“
3751 pregleda 6 komentar(a)
Razbacana gomila smeća kod barske OŠ, Foto: DOO Komunalne djelatnosti
Razbacana gomila smeća kod barske OŠ, Foto: DOO Komunalne djelatnosti
Ažurirano: 17.08.2019. 20:27h

Radnici RJ „Čistoća“ DOO Komunalne djelatnosti Bar danas popodne mimo svojih redovnih aktivnosti na održavanju komunalne higijene Sutomora, silom prilika bili su angažovan i tamo gdje u ljetnjoj sezoni do sada po pravilu nisu imali posla. Na FB stranicu preduzeća pristigla je prijava građana o velikom smeću rasutom širom dvorišta OŠ „Kekec“, nakon čega je na lice mjesta odmah upućena ekipa koja je za nekih 45 minuta riješila ovaj haos, o kojem svjedoče i fotografije objavljene na društvenim mrežama.

Direktor DOO Komunalne djelatnosti Stevo Pejović je „Vijestima“ u telefonskom kontaktu večeras kazao da ovakve intervencije umnogome otežavaju osnovni posao komunalaca, tim prije jer je špic sezone. Uz revolt što ni školska dvorišta nisu pošteđena od strane nesavjesnih pojedinaca, on je kazao da komunalno preduzeće daje puni doprinos da Sutomore bude čisto tokom turističke sezone, i da zato reaguje i na ovakve „i slične prijave koje nisu po programu preduzeća“.

"Dobli smo na našu FB stranicu prijavu stanja u 17:30, već u 18:15 situacija je bila riješena, što smo zabilježili i na FB stranici. U špicu sezone, ovakve intervencije nam uzimaju ogromno vrijeme i kasnimo zato na drugim mjestima, samo zbog neodgovornih ljudi, koji ne žele dati ni minimalni doprinos opštoj čistoći tako što bi otpad odložili tamo gdje mu je mjesto", rekao je Pejović.

Iz komunalnog preduzeća u svojim svakodnevnim objavama na FB stranici stalno pozivaju građane da šalju fotografije i snimke nelegalnog odlaganjha otpada na terenu, koji će uz garantovanu anonimnost „dalje biti procesuirani prema Komunalnoj policiji“.

Prijave se moglu slati u inboks njihove FB i instagram stranice, kao i na viber broj 068089106. U suzbijanju ovakvih nemilih prizora, očekuju pomoć drugih organa koji su resorno zaduženi za sankcionisanje.

Bonus video: