Barski taksisti odgovorili šefu Komunalne: Vaša je ulica, za dug brinemo mi

U odgovoru na optužbe taksisti opomenuli šefa Komunalne policije u Baru da počne da radi svoj posao
62 pregleda 0 komentar(a)
taksisti, taksi, Bar, Foto: Radomir Petrić
taksisti, taksi, Bar, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 31.10.2013. 14:29h

Predsjednik Saveza auto taksi preduzetnika Bara Borislav Pavlović demantovao je sve navode načelnika barske Komunalne policije Zorana Pajovića u vezi sa barskim taksistima i nazvao ih notornim neistinama.

Na prozivke Pajovića da barski taksisti na ime poreza duguju više od tri miliona eura, te da čelnici Saveza sami duguju po istom osnovu skoro 40.000 eura, Pavlović je naglasio da taksisti „ne duguju poreze, već dažbine“, te da niko od njegovih kolega nije protivnik plaćanja poreza, ali da su ih do tolikog duga „doveli rad Komunalne policije i drugih opštinskih organa koji regulišu saobraćaj u taksi prevozu“. On dodaje da „nije na Pajoviću da razmišlja o tome, već da izađe na ulicu i da nam omogući nesmetan rad da obezbijedimo taj prihod da platimo poreze i obaveze“.

“Ističem da oko ovog duga pregovaramo sa onima čija je to i nadležnost, Vladom Crne Gore, Ministarstvom finansija, Poreskom upravom i fondovima PIO i zdravstva. Nakon nekoliko sastanaka idemo prema tome da regulišemo dug, a i najava je iz Vlade da nam se kamate otpišu. To nije Pajovićeva nadležnost i ne može on o tome da priča. Da li ćemo mi ići u penziju ili ne-to je naš, a ne njegov problem, a zdravstvo svakako ne koristimo jer nemamo ovjerene knjižice.

Pajović nas vodi koliko smo dužni, i za nas ima podatke, a ima li ih za divlje taksiste - vjerovatno ne, jer ne može da ih kontroliše, ne izlazi na ulicu i ne zna, rekao je Borislav Pavlović

Pajović nas vodi koliko smo dužni i za nas ima podatke, a ima li ih za divlje taksiste koji haraju po gradu-vjerovatno ne, jer ne može da ih iskontroliše, ne izlazi na ulicu i ne zna. I sam Pajović je svojevremeno četiri godine radio kao taksista, pa neka dokaže koliko je platio na ime tog rada, koliko je platio poreza, pošto zna koliko smo mi dužni”, rekao je Pavlović.

On je naveo i da je neistinita Pajovićeva tvrdnja da više od 180 vozila u Baru posjeduje licencu, dodajući da su samo 57 članova Saveza „legalno registrovani sa legalnim licencama, svi ostali koji voze po gradu su nelegalni“.

“Netačno je i da rade redovne kontrole, ne izlaze i čak tri godine ih niko nije vidio na ulici. Ovo su napadi na naše legalno traženje svojih prava kojima Pajović krije svoj i nerad njegove službe. Ističem i da mi nismo tražili nikakvo ukidanje privrednih društava koja se bave taksi prevozom, niti nikakve naše legalne konkurencije, osim što tražimo da se oni stave u okvire zakona i da legalno rade”, zaključio je Pavlović.

Bonus video: