Bečanović: Bošković da pažljivo pročita sve zakone koje je prekršio

. Nažalost, pravo da smjenjuje i postavlja direktore ima gospodin Bošković, zato sam njemu i uputila zahtjev za razrješenje, uzalud. Jer da ja imam to pravo, direktori poput Veselina Pićurića ne bi ni postojali", kazale je Bečanović
164 pregleda 6 komentar(a)
Tatjana Bečanović, Foto: Savo Prelević
Tatjana Bečanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 20.07.2016. 10:17h

Iz saopštenja Predraga Boškovića, koji trenutano obavlja funkciju ministra prosvjete bez ijednog radnog dana u prosvjeti, saznajemo da je Veselin Pićurić egzemplarni primjerak vaspitača i prosvjetnog radnika, koga sam ja uvrijedila, saopštila je danas Tatjana Bečanović, predstavnica opozicije u Minstarstvu prosvjete.

Bečanović je juče zatražila da Bošković smijeni direktora Srednje elektrotehničke škole "Vaso Aligrudić" u Podgorici, Veselina Pićurića, zbog, kako tvrdi, zloupotrebe službenog položaja, dok su joj iz Ministastva odgovorili da iznosi neistine.

"Neka što sam uvrijedila uzoritog pedagoga, nego sam i sve nezakonito postavljene direktore izvrijeđala, a posebno onoga koji ih je postavljao. Da se ne bi osjećao iznenađeno i uvrijeđeno, ja preporučujem gospodinu Boškoviću da pažljivo pročita sve one zakone koje je prekršio pretvarajući crnogorski obrazovni sistem u glasačku mašinu DPS-a. A što se tiče mojih ingerencija, koje polako ali sigurno postaju njegova opsesija, neka prelista sve one naloge za plaćanje na koje stavljam supotpis. Čak će i njemu biti jasno da gdje god odobravam finansijska sredstva iz budžeta, to spada u moje ingerencije, od učeničkog standarda do plata prosvjetnih radnika. Nažalost, pravo da smjenjuje i postavlja direktore ima gospodin Bošković, zato sam njemu i uputila zahtjev za razrješenje, uzalud. Jer da ja imam to pravo, direktori poput Veselina Pićurića ne bi ni postojali", kazale je Bečanović.

Bonus video: