Bečić: Bratska ljubav, solidarnost, tolerancija, suživot, vrijednosti na kojima je vjekovima počivala država

944 pregleda 0 komentar(a)
Aleksa Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora
Aleksa Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora

Predsjednik Demokratske Crne Gore, Aleksa Bečić čestitao je Božić vjernicima katoličke vjeroispovijesti i svim hrišćanima koji vjerski praznik proslavljaju po Gregorijanskom kalendaru.

"Blagi dani, pogotovo u smutnim vremenima, kakvo današnje jeste, dolaze da podsjete i opomenu na očuvanje tradicionalnih vrijednosti na kojima je zasnovano naše društvo, te da nas podstaknu da slogu, bratsku ljubav, međusobno uvažavanje i poštovanje među ljudima svih vjera i nacija, nastavimo da čuvamo i unapređujemo. Bratska ljubav, solidarnost, tolerancija, suživot, jesu vrijednosti na kojima je vjekovima počivala, i na kojima mora nastaviti da počiva građanska Crna Gora, država za koju se zalažemo, sa čvrstim i postojanim uvjerenjem da je to najviši interes svih u Crnoj Gori, bez obzira na vjeru ili naciju", naveo je Bečić.

Dodaje da "Crna Gora i u ovim danima, kada se sa raznih strana, pokušava, ponovo, podstaći "bratska nesloga", pokazuje da je dorasla da se nosi sa tim izazovima".

"Te da njeni građani, bez obzira na vjersku pripadnost neće dopustiti da budu posvađani sa braćom, komšijama i prijateljima drugih nacija i vjeroispovijesti. Umjesto toga, danas i sjutra će pravoslavci i muslimani u Crnoj Gori zakucati na vrata svojih komšija katolika sa namjerom da im čestitaju Badnji dan i Božić, čvrsto uvjereni da ih niko i nikada više neće svađati", naveo je Bečić.

Bonus video: